De sledehondenreis met Lindy in Föllinge van 2 tot en met 12 maart was een geweldige ervaring. We hadden een bedrijf uitgezocht dat ook voor gehandicapte mensen een dergelijke vakantie aanbood.

Het werd Jet Sleddogs in Zweden en daar hebben we geen verkeerde keuze mee gemaakt. Jet is Nederlandse en samen met haar Zweedse partner Marcus runt zij de zaak. Marcus had speciaal een week vrij genomen van zijn reguliere werk om er toch vooral voor Lindy te zijn. Die heeft genoten en ik eerlijk gezegd beslist niet minder.

Het weer werkte mee en we hebben heerlijke dagtochten gemaakt. Lindy in de slee die door Marcus werd bestuurd en ik met een eigen slee. Was af en toe best heftig maar we zijn er zonder kleerscheuren vanaf gekomen, wel een keer met slee en al omgekiept in een bocht die voor mij veel te hard ging.

Ook het toeren achterop de sneeuwscooter bij Marcus was een geweldig ervaring. Vliegen over de meren. Echt sensatie. Daarna een gat in het ijs gemaakt en met een touwtje vissen en de buit gelijk op het aangelegde vuurtje roosteren en opeten. Hoe vers wil je het hebben.

We zijn vertrokken vanuit Parijs en hebben de nacht ervoor, omdat het anders te vermoeiend werd, vlak bij Charles de Gaulle geslapen. Daarna naar Stockholm gevlogen en geslapen en de andere dag verder gevlogen naar Östersund. Vandaar nog een uurtje met de taxi naar Jet.

We hadden een heel leuke hut en gelukkig is Lindy heel goed in het aanmaken en vooral aanhouden van de kachel.

Ik had verwacht dat ik het er heel koud zou hebben maar dat is 100% meegevallen.

Was een heel leuke ervaring en vooral happy dat Lindy haar droom waar heeft kunnen maken.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

3 comments

  1. Kunt u mij meer info geven hoe e.e.a. georganiseerd is, want ik heb als grootste wens een sledehondentocht te mogen maken, maar ik ben ivm een dwarslaesie voll. rolstoelafhankelijk. Zit in een el.rolstoel maar met hulp kan ik ook in een duwrolstoel, zelfbeweger zitten. Er gaat iemand mee die ook kan helpen. Hoe zijn de voorzieningen op het verblijfadres, bed, toilet etc.

    Hoor héél graag van u.

    mvg
    Myriam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *