Mijn wekker was net afgelopen om 5 uur werd er gebeld dat de taxi er was. Ik heb het gewoon op mijn gemak gedaan. Vind het wel gezegend. Was natuurlijk veel te vroeg op het vliegveld maar oké, op naar het Paaseiland.

Gevlogen in een Dreamliner 787 en wat opvallend was dat het net leek alsof het buiten donker was. Alle ruitjes waren verduisterd. Dat moet vanuit de cockpit gebeuren. Reis duurde goed 5 uur. Toen we aankwamen en net over het platform naar de ingang waren gelopen barste er een wolkbreuk los. Mijn hemel wat komt er dan een water naar beneden. Maar het was ook zo weer droog. Het was heel vochtig en ook benauwd. Zo moet het volgens mij in de Tropen zijn. We moesten allemaal langs een loket en contant entree geld betalen om het eiland op te mogen. In totaal 54.000 peso’s omgerekend zo’n € 75 en dan heb je nog geen stap buiten het gebouw van de luchthaven gedaan. De mevrouw zat hoopjes te maken van het geld en ik zei dat het leek alsof ze Monopoly aan het spelen was. Daar was ze het wel mee eens. Het is hier trouwens super commercieel. Niet te geloven. Ik had dat al van Amber gehoord die hier door een vriendin van haar al voor was gewaarschuwd. Met de taxi naar mijn hotel. Bleek dat er een auto op het vliegveld stond om me op te halen. Wat een superslechte communicatie van het reisbureau. Die verdienen echt niet de hoofdprijs. Niet te vergelijken met het bureau dat mijn reis naar Zuid-Afrika en China heeft geregeld. Die hadden helaas geen connecties met Zuid-Amerika. Daarom heb ik het meeste zelf gedaan en wat ik heb uitbesteed geeft problemen. Het laatste gedeelte, Colombia, heb ik door Koning Aap laten doen en wat ik daar tot nu toe van zie zit dat goed in elkaar. Ik zal het gaan merken. Eerst nog even een life-video op Fb gezet en laten zien wat een leuk hotel het hier is. Daarna via Tourist Information naar het bureau, die dagtochten organiseert, gegaan en die goed bekend staan. Kleine groepen hebben, in dit geval maximaal 8 personen en de tour in het Engels geven. Zowel voor morgen als overmorgen een full-day trip besteld. Dan moet ik het meeste wel hebben gezien maar heb ik nog 2 dagen over om weer lekker uit te rusten of nog andere dingen te doen. We zien wel. Op een terrasje neergestreken en eindelijk een kopje koffie gedronken en dat smaakte heerlijk. Toen een pilsje en dat ging er ook in als koek. De temperatuur is tegen de 30 graden en er vallen regelmatig kleine buitjes maar het is ook zo weer droog. Het is hier 2 uur vroeger dan in Santiago en dus 6 uur verschil met NL en Frankrijk. Ga er vanavond op tijd in want gisterenavond was het een latertje en vanmorgen heel vroeg.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *