Een goede eerste nacht

Heerlijk geslapen. Dat valt dus niets tegen. Na het ontbijt maar eens gaan kijken of we een taxi konden vinden. Lindy had gisterenavond met de dame die de excursies organiseert zitten praten en die had haar aangeraden om zelf een taxi te regelen en naar Port Lucaya te gaan. Toen we net waren vertrokken had ik ineens zoiets van: waar gaan we eigenlijk naartoe? Ik had vooraf een lijstje gemaakt met mogelijk interessante excursies maar daar stond deze niet bij. Dus aan de taxichauffeur gevraagd wat er te bezichtigen was. Ik werd bijna gillend gek toen hij zei: restaurants, shopping en restaurants. Oh nee, riep ik dan ook keihard, dat gaan we dus niet doen.

Garden of the Groves

Op mijn lijstje stond wel: Garden of the Groves met alle inheemse planten. De keuze was snel gemaakt. Was wel een eindje rijden en om geen misverstand te krijgen gelijk de prijs voor de heen- en terugreis afgesproken. Bij het loket heeft hij zijn telefoonnummer afgegeven. Mocht er iets zijn dan kon de receptioniste hem bellen en zou hij gelijk komen om ons op te halen. De tuin was niet heel erg groot maar er waren schitterende planten. Lindy zag heel veel geraniums (die er niet stonden 🙂 ). Wat wel opviel dat de dieren die we zagen heel tam waren. Thuis heb ik best veel hagedisjes maar die zijn heel schuw. Hier niet. Ze bleven gewoon vlak voor je zitten. Ook de salamanders trokken zich niets van ons aan.

Kaketoe

Bij het restaurant waar we neerstreken voor een kop koffie met wat lekkers hadden ze papegaaien. Ineens vertrok Lindy, ze had duidelijk iets interessants gezien. Glunderend kwam ze al snel terug. De eigenaar zou met een kaketoe komen en die mocht dan op haar schouder. Dat was een feestje. Het was liefde op het eerste gezicht en de kaketoe wilde na zijn gesprek en vrijpartij met Lindy niet meer naar de arm van zijn baas.

Duur gebakje

Het werd tijd om af te rekenen en eigenlijk wilde ik automatisch mijn creditcard geven toen ik het bedrag nog eens nauwkeurig bekeek. Meer dan $ 100 voor 2 koppen koffie met gebak dat kon toch niet. Het stond er echt.

De serveerster wist het ook niet. Ze nam de rekening mee terug en die werd gewijzigd. Het gebak was $ 8 per stuk. Ook geen koopje want overal komt hier dan nog de tip en de belasting bij. Maar het was heerlijk. Dus daar heb ik ook niet over geklaagd.

Bootjes kijken

Terug in de hut op het balkon gaan zitten. Er stond een fles champagne op onze kamer om ons welkom te heten.

Die hebben we ons goed laten smaken. Mijn blog geschreven en ondertussen foto’s gemaakt van de diverse bootjes die hier langskwamen. Een heel groot cruiseschip draaide pal voor onze neus. Ging heel langzaam en gaf bijna geen golfslag. Tijd om te gaan dineren. We kwamen aan een tafel te zitten met een Nederlands en een Belgisch echtpaar. Het eten was heerlijk. Gelukkig niet van die grote happen maar ja wel 6 gangen. Gelukkig lopen we ook veel anders wordt de weegschaal heel boos op me als ik thuiskom. Weer een dagje voorbij. Ik besluit naar bed te gaan en mijn boek te beluisteren. Lindy gaat nog even de hort op. Dat heb je met de jeugd.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *