From Heaven to hell

We hadden vandaag één ding op ons programma staan: een trip van Heaven to Hell. We gingen met een tenderboot van boord. Was nog een heel gedoe want Lindy moest ook naar beneden in de boot.

Met vier man werd ze, in haar rolstoel, de trap afgedragen. In eerste instantie zag het er naar uit dat we geen vervoer konden regelen. Ze deden allemaal erg moeilijk over de rolstoel. Maar dan kennen ze de dames van (D)Riel nog niet. Daar moet je niet bij aankomen met de opmerking ‘het kan niet’. Uiteindelijk zaten we toch bij de man, die al minimaal 5 keer had gezegd dat het niet kon, in zijn auto. Hij viel best mee en heeft ons de highlights van groot Kaaimaneiland laten zien. Het zijn eigenlijk drie eilanden: groot Kaaiman, brac kaaiman en klein kaaiman. We waren nu op het grote eiland en dat is ook nog heel klein. Er wonen ongeveer 60.000 mensen op een oppervlakte van 195 vierkante kilometer.

Een sprookjeseiland

Er is hier geen criminaliteit. Wapens zijn verboden en ook de politie is ongewapend. Word je gepakt voor druksgebruik dan ga je gelijk de bak in. Je betaalt geen belasting en er zijn ontzettend veel banken. Het is natuurlijk niet voor niets het belastingparadijs bij uitstek. Heel veel rijke mensen hebben hier domicilie gekozen, zo ook Bill Gates. Op één van de mooiste locaties heeft hij een penthouse. Schijnt zo’n 50 miljoen waard te zijn.

Hell

Natuurlijk hebben we het plaatsje Hell bezocht. Het is een kleine zwarte kalkzandsteen groep ter grootte van een half voetbalveld.

Je moet je daar echt niet te veel van voorstellen. Verder drie huizen en een shop en dan heb je het wel gehad.
Opvallend was dat er zoveel kleurrijke kippen en hanen rondliepen.

Voor een fb-vriendin, die gek is op kippen, nog wat foto’s gemaakt. Uiteraard hebben we ons paspoort laten afstempelen. Je komt tenslotte niet iedere dag in de hel.

7-Miles Beach

Na een bezoek aan de 7-miles beach, volgens de toerist-information het mooiste strand ter wereld, naar het dolfinarium. Het instituut heeft een oorkonde omdat ze zo goed met de dieren omgaan. De dolfijnen zwommen rustig in de bassins rond. Geen spectaculaire dingen gezien.

Downtown

We eindigden in downtown en vandaar was er een free shuttle naar de boot. Op mijn vraag aan onze chauffeur wat daar te zien was, kregen we als antwoord: shoppen, restaurants en shoppen. Een man, die ook in de taxi zat, wilden wel downtown even gaan verkennen. Lindy had al eerder contact met hem gehad. Hij vond het geen probleem om samen te gaan shoppen. Dus Lindy daar achter gelaten en ik met de shuttle terug naar de boot.

Free shuttle

De shuttle was een heel oude bus die al helemaal vol zat toen ik aankwam maar daar hadden ze een oplossing voor. In het gangpad werden stoeltjes uitgeklapt en kon men ook zitten.

Best handig. Er moet alleen niets gebeuren want dan is het echt paniek. Om 7 uur vertrokken we om voorlopig 40 uur te gaan varen.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

4 comments

 1. Blijft toch vreemd dat er vaak zo moeilijk wordt gedaan over een rolstoel! Ook in de plaatsen waar zo’n cruiseschip regelmatig aanlegt.
  Dus dames, laat ze maar leren :)! Veel plezier met de volgende 40 uur. Hopelijk veel te zien en te slapen. XX

 2. Hoi Elly
  Wat is het toch een genot om je avonturen te lezen. Je schrijft zo dat het makkelijk leest en met die foto’s maakt het alles visueel compleet.
  Heerlijk! Geniet jij, dan wij ook met het lezen van je verhalen 😀
  Knuf, Ing

 3. Leuk om te lezen,Elly en zodoende een klein beetje mee te genieten.
  Mocht jij nogeens Hongarije aandoen ben je uiteraard welkom.
  You only live once?No,you only die once:
  you live every day!
  Jij zeker en gelijk heb je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *