Ik had afgesproken met diegene die me naar het vliegveld zou brengen dat ik niet zo vroeg wilde. Officieel staat er voor een internationale vlucht dat je 3 uur van tevoren aanwezig moet zijn maar dat vind ik veel te lang. Tja en dat liep bijna niet goed af.

Ik was er ongeveer 2 uur voor de vertrektijd. Stond netjes in de rij, maar naar later bleek waren dat allemaal mensen voor een andere bestemming, en zette alvast op facebook dat ik ingecheckt was. Want laten we eerlijk zijn wat kan er dan nog misgaan. Nou dat kan dus wel. Het vliegtuig was overboekt en er was geen plaats voor me. De vlucht van 2 uur later was ook overboekt anders had het me nog niet zoveel kunnen schelen. Vanaf het moment dat ik me aanmeldde aan de balie tot een kwartier voor vertrek heb ik daar gestaan en was ook niet van plan om daar weg te gaan voor ze met een oplossing kwamen. Nu had ik gelukkig de tijd want er waren, behalve dat ik opgehaald zou worden, geen verdere afspraken. Eindelijk na ellenlange discussies kwam het verlossende woord iemand was bereid om met de vlucht van begin van de avond te gaan en zodoende kreeg ik zijn plaats. Ik heb begrepen van mijn buurvrouw waar ik in het vliegtuig naast zat dat ze omgeroepen hadden of iemand bereid was de vlucht van begin van de avond te nemen en dan mocht diegene businessclass vliegen en daar was iemand op ingegaan. Mijn koffer zou waarschijnlijk niet meer mee kunnen maar gelijk het adres van het hotel opgeschreven en die zou dan eventueel vanavond komen.

Vlucht verliep verder voorspoedig en wat kunnen die piloten hier ontzettend goed landen. Chapeau hoor. Maar toen begon de ellende. Na het landen en tijdens het taxiën stond iedereen gelijk op, zoals gewoonlijk, een ontzettend irritante gewoonte en het duurde maar en het duurde maar echter er gebeurde helemaal niets. Toen werd er iets omgeroepen en iedereen stopte de koffers weer in de bagagerekken en de stewardessen kwamen die weer allemaal sluiten en iedereen ging weer netjes op zijn plaats zitten. Van mijn buurvrouw hoorde ik dat er onvoldoende power was om de deuren te openen. Vreemd verhaal. Heb het ook nog aan ‘mijn’ deskundige gevraagd en die zei ook dat het een vreemd verhaal was. Deuren moeten altijd open kunnen, juist ook in noodsituaties. Al met al duurde dat bijna drie kwartier en de temperatuur liep op naar het kookpunt. Stewardessen liepen af en aan met doekjes om mensen die het moeilijk hadden die te geven om wat verkoeling te krijgen. Was geen leuke ervaring en volgens mij had het niet lang meer moeten duren of er waren mensen geweest die hadden geprobeerd om de nooddeuren te openen.

Goed eindelijk waren we er uit maar toen duurde het een eeuwigheid bij de douane. Het voordeel was dat de bagage er al lang was voor wij als passagier daar aankwamen.

Bij de uitgang stond er iemand van het hotel me op te wachten dus kon zich ook gelijk over mijn koffers ontfermen want mijn koffer was toch met deze vlucht ook gearriveerd. Na aankomst in het hotel, heb een heel grote hoekkamer op de 1e verdieping, dat in het historisch deel van Bogota ligt nog een beetje de omgeving gaan verkennen, wat gelezen en op tijd naar bed gegaan.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *