Amber Cove

Om 8 uur waren we in de Dominicaanse Republiek en meerden we aan bij Amber Cove. Een uur later mochten we van boord. De mensen stonden in een lange rij en het was dringen geblazen. Het verschilt niets met de kinderen op de lagere school als die worden losgelaten.

Vooraf route bekeken

Een vriendin van me, die in de Dominicaanse Republiek woont, had een lijstje opgesteld met wat hoogtepunten. Volgens haar konden we het beste een privé chauffeur zoeken en met hem een route bepalen wat we wilden zien en vooraf een prijs afspreken. Dat hebben we gedaan.

Rumfabriek

Als laatste stond op ons lijstje een bezoek aan een rumfabriek. Maar wat schetste onze verbazing we gingen er als eerste naar toe.

Na het bezichtigen van een filmpje en de nodige uitleg was het proeven geblazen natuurlijk. Het vreemde is dat we begonnen met het hoogste alcoholpercentage. Er waren ook veel combinaties van rum met o.a. kokosnoot, ananas, appel en kokoswater.

Historisch Centrum

Daarna zijn we vertrokken richting centrum en uiteraard naar het chocoladehuis. Ze noemen het cocoladefabriek maar dat is veel te veel eer. Ik was van plan om daar wat chocolade in te slaan maar dat zou beslist de hitte niet overleven. We hebben wel chocolade geproefd maar ik ben een beetje verwend. Sinds ik de chocolade van Annita Weder heb geproefd is al het andere surrogaat. De umbrellastraat is veel kleiner dan ik dacht en ook de Paseo de Doña Blanca is niet groot.

Plaza Independencia

Toen werd het tijd om via Plaza Independencia naar de San Felipe Cathedral te gaan. Daar hebben we 2 kaarsjes aangestoken voor al die mensen die op dit moment een steuntje in de rug kunnen gebruiken en voor enkele personen in het bijzonder.

Toen was het hoog tijd om langs de bank te gaan. Het geld is hier op de een of andere manier heel snel op. Ik kon daar alleen plaatselijk geld trekken maar ik wilde dollars. Samen met de gids toen naar het plaatselijk wisselkantoor gegaan. Ik kon met mijn card geen geld opnemen en zoals de naam al doet vermoeden kon er alleen maar gewisseld worden. Ik had nog Zuid-Afrikaans geld maar dat namen ze niet aan. Dan Canadese dollars misschien. Prima ook weer geregeld. Ik vind het altijd zo’n zonde om geld om te wisselen. Je verliest er een hoop op en ik bewaar het liever voor een volgende keer.

Boulevardje pikken
Via de boulevard zijn we naar het Neptune Statue gereden en daarna naar het San Felipe Fort. Toen was het tijd om terug naar de boot te gaan.

Toen we vertrokken zat ik bij de pedicure en kon ik zo Amber Cove uit het zicht zien verdwijnen. Maar dat moest ik niet te lang doen, daar werd ik goed draaierig van. Heb dus mijn ogen naar gesloten.

Siciliaanse avond
Het diner stond vanavond in het teken van Sicilië. Iedereen was gevraagd om zich netjes aan te kleden waar het gros zich ook aan had gehouden.

Wat mij wel opvalt tijdens deze reis dat men heel snel geneigd is om te klagen en vaak ten onrechte. Onze buurman bijvoorbeeld klaagde dat hij bij zijn vegetarische salade geen garnalen had gekregen. Dat bedoel ik dus.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *