Vroeg opstaan

Ik lag heerlijk te dromen, nee – ik vertel niet waarover, en hoorde toen een paar keer heel zacht: Mam, mam, wakker worden het is half 6.
Langzaam drong het tot mij door waar ik was, bij Amber thuis, en realiseerde ik me dat we vandaag naar Cyprus vliegen. Gelijk was ik klaarwakker. Na het gebruikelijke ochtendritueel alles in mijn koffertje gestopt. We reizen licht ! Niet te geloven voor mijn doen, alleen met handbagage. Voel me bijna naakt zo weinig heb ik bij me. Nu weet ik wel dat we heel veel ‘under construction’ zullen zijn maar dan toch.

Met de intercity naar Schiphol

Marc brengt ons naar Delft en daar nemen we de intercity naar Schiphol. We hebben alle tijd. Het is me al eerder opgevallen wanneer je op tijd weggaat meestal alles gladjes verloopt. Dat is wel eens anders als je gehaast bent dan zit vaak alles tegen. We vliegen met Transavia en ik heb stoelen bij de nooduitgang geboekt. Heb je lekker veel beenruimte. Reis gaat voorspoedig.

We moeten hier links rijden
Amber die links rijdt

Bij aankomst gaan we gelijk naar Europcar waar we voor deze week een auto hebben gehuurd. We willen tussen de bedrijven door ook nog wat van het eiland zien. Kleine verrassing voor Amber, ik was vergeten te melden dat het verkeer hier links rijdt en het stuur rechts zit. Het is haar taak om te rijden en ik laat me lekker rondtoeren en van het uitzicht genieten. Ik vind dat altijd een prima deal.

Ons verblijf

Het hotel Almyra is wat je mag verwachten van een 5-sterren hotel. Perfect met alles er op en er aan.

Als we informeren bij de receptie hoe laat we morgen de eerste behandeling krijgen blijkt dat ze van niets weten. We weten niet waar het fout is gegaan maar niet bij ons in ieder geval. Gelukkig zijn ze toch bereid om alvast de massages in te plannen. Amber heeft het er maar druk mee. Het wordt een beetje passen en meten met hun agenda maar het lukt.

De inwendige mens

Dan is het tijd voor het diner. Het is een buffet, daar houd ik eigenlijk helemaal niet van, maar het is echt geweldig wat er allemaal staat. Het ziet er niet alleen goed uit het is ook heerlijk. We kiezen wat eenvoudigs en veel sla want we willen niet tonnetje rond weer thuiskomen. Amber mag trouwens niet aankomen, staat in haar huwelijkscontract ! Op de kamer nog wat zitten kletsen en nog wat zitten facebooken en de mailtjes beantwoord. Om 11 uur, het tijdsverschil is 1 uur, trekken we de stekker uit deze dag maar niet nadat alle apparatuur aan de oplader is gehangen. Het is mooi geweest.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *