Op tijd opgestaan want ik moest voor ik naar de kookcursus ging mijn koffer ingepakt hebben dan kunnen ze de kamer weer in orde maken voor de volgende gasten. Schijnbaar heb ik een heerlijk lijf want de muggen hebben me vannacht veelvuldig bezocht en iedere keer me even lekker beetgepakt. Man, man wat zit ik onder de muggenbulten. Niet te filmen! Ik had me nog wel zo goed ingesmeerd. Het ergste is dat het bij mij altijd van die grote plakkaten worden. Tijdens het ontbijt kwamen Jut en Jul even verhaal halen. Toen ik binnenkwam zat zij aan een tafeltje kaarten te schrijven. Ze hadden duidelijk al ontbeten. Ze vertrok en even later was ze weer terug en kort daarop arriveerde hij. Ze was daarna snel klaar met het schrijven en ze maakten aanstalten om te vertrekken alleen gingen ze niet weg maar kwamen aan mijn tafeltje staan. Ik netjes: goedemorgen met mijn allerliefste intonatie. Hij: we willen het even over gisterenavond hebben. Wij vinden het hoogst onbehoorlijk (JAJA) dat u onze gesprekken afluistert. Wij mogen zeggen tegen elkaar wat we willen. Ik: Heb ik daar iets van gezegd dan? Nee maar u zei op zo’n vervelende toon welterusten dat we ons er niet prettig bij voelden. Ik: oh? Schuldgevoel? Ik heb u overigens helemaal geen welterusten gezegd, ik heb u een fijne vakantie gewenst. Hieruit blijkt dat mijn vermoeden juist is. U praat niet alleen heel luid zodat iedereen mee kan genieten maar u hoort dingen die er niet worden gezegd. Een bezoekje aan Schoonenberg lijkt me geen overbodige luxe. Hij reageerde dat hij mij een verachtelijk mens vond en wel begreep waarom ik alleen op vakantie was waarop ik heel kalm, overigens onderwijl gewoon doorging met het nuttigen van mijn ontbijt, dat wanneer mensen zoals zij dat tegen me zeiden ik het alleen maar een groot compliment vond en nu graag had dat ze bij mijn tafeltje weggingen anders zou het ook nog mijn heerlijke ontbijt verpesten. Toen dropen ze af. Even later kwam de chauffeur me ophalen om me naar de kookcursus te brengen. We waren met zijn zessen. Eerst naar de plaatselijke markt geweest en de ingrediënten gekocht voor de recepten die we hadden uitgezocht. Ieder moest drie gerechten maken plus rijst. Ik heb gekozen voor Beef with peppermint and chilies, Beer fish in een zoetzure saus (heerlijk !) en een groente met als basis aubergine, rode en groene peper, uitjes en garlic. Ik heb geleerd dat bij een goede Chinese maaltijd altijd vis, vlees en groente moet zitten. Het is allemaal gelukt behalve de rijst die was te papperig. Omdat ik al om 1 uur opgehaald werd om naar het vliegveld gebracht te worden heb ik alles meegekregen als doggybag en heb het in het hotel, in het restaurantgedeelte, op zitten eten. Vonden ze goed. Ik was daar nog lekker van aan het smullen toen de gids en de auto met chauffeur arriveerde. Reis verliep prima en op het vliegveld in HongKong was alles uitstekende geregeld. Stond weer een gids die heeft gezorgd dat ik op transport werd gezet naar het hotel. Prima hotel en redelijk in het centrum. Nu nog een paar dagen hier het e.e.a. verkennen. Gaat me lukken!!
Elly
AuthorVan jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.