Dit is OOK Frankrijk en niet de meest sympathieke kant

Nadat ik van de Gemeente toestemming had gekregen om een kweekkas te plaatsen had ik uitgerekend wanneer ik die moest bestellen. De verwachte levertijd was minimaal 17 dagen. Ik bestelde hem op de 11e. Hij kon dus volgens mijn berekening op zijn vroegst op de 28e worden geleverd. Aangezien dat een zondag is moet ik dus vanaf de 29e thuis zijn om de levering in ontvangst te nemen. Als de bevestiging komt staat er echter doodleuk: levering 26 juni.
Omdat ik dan volgens planning nog in NL zou zijn, gelijk aan de bel getrokken. Kan die leverdatum gewijzigd worden in de 29e. Nee dat kan niet. Zit al in de productielijn en daar kan niemand meer iets aan veranderen. Oké dan zit er dus iets anders op dan dat ik de 26e thuis ben. Ik wil er namelijk zelf zijn om de bezorger te vragen om hem gelijk op het grasveld neer te leggen en niet op het terras voor de garage.

Wachten duurt lang

Intussen is het 11 uur en ik heb nog steeds niets gehoord. Géén mail, geen sms, geen telefoon. Ik zit met een vriendin er over te appen en krijg het toch een beetje benauwd. Telefoon gepakt en gevraagd hoe laat de levering zal zijn. Oh mevrouw, hij komt niet vandaag. Alles is een beetje vertraagd hè door de Covid-19, dat begrijpt u toch wel? NEE! dat begrijp ik niet want toen ik het bestelde en de dag erna belde was er al maanden Covid-19 en is er dus niets gewijzigd.
U zult echt nog even geduld moeten hebben hij is nog niet aangemeld bij de expediteur.

De ruste zelf

Gelukkig ben ik een rustig typje 😉 en is er ook geen man over boord want Marc (mijn schoonzoon) komt toch pas eind juli om hem op te zetten. Maar het idee dat ik alles net een tandje rustiger had kunnen doen in Nederland en ik zelfs via dochterlief in Duitsland naar huis had kunnen rijden, heeft even mijn bloeddruk een aantal punten verhoogd. Het positieve ervan is dat ik straks gewoon een siësta kan houden en niet hoef te luisteren of er een vrachtwagen komt. Ik ga er maar van dromen dat hij al geplaatst is want het is toch een plaatje!

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

4 comments

  1. Hee Elly, tis alsof je het over PostNL hebt. Een boekje dat ik besteld is gewoon verdwenen. Eerst dagen lang berichtjes ontvangen dat het pakje “vandaag bezorgd wordt”, dan niets meer. Geen geld geen boekje.
    Bol.com weet er ook raad mee trouwens.
    Maar: heel veel plezier met de kas. Hoop op mooie groene druiven.

    1. ik hoop inderdaad dat het allemaal lekker gaat groeien in de kas. Moeten je maar komen om al het lekkers op te eten. Was toch wel erg gezellig vond ik en wat mij betreft voor herhaling vatbaar. De post hier is een grote ramp. Ik vind het tegenwoordig al heel gewoon als er iets niet aankomt. Bizar eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *