Als het niet gaat zoals het moet…dan moet het maar zoals het gaat.

In mijn vorige blog schreef ik al wat er allemaal mis of, eigenlijk kun je ook zeggen, anders loopt bij de presentatie op 1 mei, dan oorspronkelijk de bedoeling was.

De planning was dat in de derde week van april de boeken, die ik in de voorverkoop heb verkocht, in Frankrijk zouden worden afgeleverd. Daarna zou ik de boeken signeren, inpakken en naar ‘mijn klanten’ versturen. De overige boeken waren gepland om in de laatste week van april aangeleverd te worden bij CB (voorheen Centraal Boekhuis), waar alle verkooppunten ze kunnen bestellen.

Helaas werd dat anders. De totale levering, dus die aan mij en aan het CB, zou pas eind april en nog waarschijnlijker begin mei in Nederland worden geleverd.

Door er een spoedbestelling van te maken kon ik de leverdatum vervroegen naar maandag 26 april. Maar dan niet in Frankrijk maar in Nederland. Oeps dat viel even tegen.

Dan maar tegen de regels in toch naar Nederland

Ik besloot om dan toch maar naar Nederland af te reizen. Tegen de regels in en maar hopen dat het onderweg geen problemen op zou leveren. Op dit moment mag ik nog niet, zonder goede reden, verder dan 10 kilometer van mijn huis. Ik vind het wel een goede reden maar of de Gendarme dat ook zou vinden weet ik niet.

Dochter en schoonzoon vonden dat belachelijk en boden aan om het voor me te regelen en dat heb ik natuurlijk met beide handen aangenomen.

Het was een prima oplossing maar ik had wel toegezegd dat, als men had aangegeven dat men dat op prijs stelde, ik er een persoonlijke boodschap in zou schrijven. Dus daar moest een oplossing voor komen. Bij Vistaprint kaartjes laten maken van een leuke foto van het boek met de tekst erop: ‘Zodra ik je ontmoet zet ik de tekst van de achterkant van dit kaartje in je boek’. Dat ging snel binnen 48 uur had ik de kaartjes in huis.

Alternatief voor persoonlijke boodschap

Kaartjes geschreven en er voor de zekerheid maar een adressticker opgeplakt zodat het goede kaartje straks bij het juiste boek wordt gestopt. In dezelfde volgorde gelegd als de adreslabels zijn aangemaakt en naar Amber gestuurd.

Die kwamen natuurlijk op het moment dat ze niet thuis waren. Via track&trace zag ik dat ze aangeboden waren en op het dichtstbijzijnde depot van UPS waren achtergelaten. Ok, maar waar is het dichtstbijzijnde depot. UPS Frankijk kon het niet vertellen. UPS Nederland ook niet want het nummer was niet te traceren. Dan blijft er maar één ding over de depots te bellen. Ik had geluk, het tweede depot was raak.

Amber heeft ze daar opgehaald. Inmiddels had ik via de Nederlandse DPD de adressen aangemaakt, behalve die voor Spanje, Amerika, Canada en Engeland want daar bezorgt DPD niet. Dus andere oplossing voor gezocht en gevonden. Die gaan nu via PostNL.

Het leek allemaal goed te gaan. De adreslabels naar Amber gemaild maar… de printer was heel lang niet gebruikt en die zei: doe het lekker zelf. Amber ook altijd oplossingsgericht ingesteld schakelt een lieve vriend in en jawel, die was bereid om de adreslabels te printen.

Dwangarbeid (klik hier voor filmpje)

Intussen zijn de doosjes gevouwen, de labels zitten op de doosjes en de kaartjes in de doosjes. Nu ontbreekt er nog één ding. HET BOEK.

Als alles volgens planning verloopt dan wordt de pallet maandag afgeleverd. Dan is het kwestie van doosje openen – boek erbij, dichtvouwen en voor alle zekerheid nog een stukje tape erop en dan afgeven bij het depot. Die zal blij zijn met die hoeveelheid doosjes. Ik ben bang van niet tenzij zijn vergoeding per stuk gaat.

Bij het klusje maandag komt mijn kleindochter Camemi, onder het motto: velen handen maken licht werk, nog een handje helpen.

Nu maar hopen dat er verder geen kinken in de kabel komen en alles volgens het huidige plan verloopt. Iedereen, met uitzondering van de mensen die het boek via POSTNL krijgt, heeft inmiddels een reactie van DPD gekregen dat de label is aangemaakt. Zo niet, geef me dan even een seintje. Zodra de pakketjes afgeleverd zijn bij het depot krijgt iedereen waarschijnlijk weer een update van DPD.

Mocht het nu door omstandigheden toch anders verlopen dan ik hierboven schetst, wees dan overtuigd dat er alles aan is gedaan om het boek uiterlijk 1 mei af te leveren.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

12 comments

 1. Ach lieverd, je boek is alleen al goud waard vanwege de kosten noch moeite die je je hebt bespaard. Daar alleen al kun je een boek over schrijven!
  Ik heb inderdaad de aankondiging gehad, dus vol verwachting klopt mijn hart.
  Je bent en blijft een fantastische organisator!

  Liefs, Joke

   1. Hoi Elly
    Ook ik heb een aankondiging binnen.
    Wat een avonturen weer zo in Coronatijd.
    Zoals eerder gezegd….stof voor weer een leuk boek of column.
    Ik wacht rustig af.
    Komt vast goed
    Liefs Pauline

    1. Het schrijven van het boek zal je minder moeite gekost hebben dan al deze rompslomp daarna.
     Petje of voor je regel- en organisatietalent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *