Gelukt

Al een hele tijd loop ik te beweren dat mijn eerste versie van ‘Hello Honey, are you there, met Sinterklaas af zou zijn. Ik verkeerde in de veronderstelling dat ik dat ruimschoots zou halen. Nou, dat viel toch een beetje tegen en de laatste weken heb ik er best hard aan moeten trekken. Iedere keer schoten me weer nieuwe dingen te binnen die er eigenlijk nog wel in moesten, anders is het niet compleet. Als je het programma Scrivener gebruikt is het een fluitje van een cent om hoofdstukken ergens anders te plaatsen dan waar ze oorspronkelijk stonden of stukken toe te voegen. Echt een uitkomst.

Sinterklaascadeau

Maar nu is het dan zover. Zaterdagmorgen 5 december om 4.42 uur heb ik de laatste punt gezet achter mijn eerste versie. Een mooiere Sinterklaas surprise had ik mezelf niet kunnen geven. Ik denk dat er nog de nodige versies zullen volgen maar dat geeft niet. Tijdens het schrijven is Lindy van Riel al heel druk geweest om de eerste foutjes eruit te halen. Daarna is het verstuurd naar mijn eindredacteur Marjon Guljé. Met beide dames ben ik heel blij en ik heb veel van ze geleerd. Zij moeten de laatste hoofdstukken nog screenen maar dat gaat in de komende week plaatsvinden.

Even rust in de tent

Ik doe volgende week niets, althans niets aan mijn boek. Veel klusjes zijn blijven liggen en die staan op mijn to-do lijstje. Mijn KLM-verzameling vraagt aandacht en diverse groenten en kruiden moeten in de kas gezaaid worden. Dan is straks niet alleen mijn lijstje leeg maar ook mijn hoofd.

Daarna ga ik weer aan de slag. Ik ga proberen het te lezen alsof ik het nooit heb meegemaakt en niet zelf aan het papier heb toevertrouwd. Sommige scènes beleefde ik weer helemaal opnieuw en dat was dan zo heftig, dat ik het klamme zweet weer op mijn rug voelde. Ik ben benieuwd of dat, als ik het herlees, ook zo is.

Mijn scammer en ik stuurden elkaar veel liedjes. Het ene nog romantischer dan het andere. Het laatste liedje was Goodbye my lover van James Blunt. Het is niet door hem of door mij verstuurd maar namens mij. Hoe dat kan? Daar zul je mijn boek voor moeten lezen.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

24 comments

 1. Hi Elly, nou jij hebt een flink ei gelegd!! Fijn dat je nu weer even “gewoon” verder kan. ik had al een tijd geen berichtjes meer van je gezien en ik dacht dat ik je misschien per ongeluk verwijderd had.
  Niet dus, gelukkig. Spannend. Geniet van deze maand in je huis en tuin. Hier gaat alles goed en hebben we de corona nog buiten de deur kunnen houden. Liefs, Marianne

 2. Ik word steeds nieuwsgieriger.
  Geduld is een schone zaak
  Even op pauze en dan weer knallen
  Veel schrijfplezier weer straks

 3. Oh Oh oh….ik wist dat je 5 december wilde halen en het is je gelukt. Had ook niet anders verwacht eerlijk gezegd. Je maakt me wel ontzettend nieuwsgierig en ik hoop niet dat we tot volgend jaar Sinterklaas moeten wachten tot het uitkomt. Gewéldig gedaan.👍🙂🙂

 4. Gefeliciteerd want wat is een fijner Sintcadeautje aan jezelf dan een belofte nakomen. Plus straks een boek voor iedereen die nog een kerstcadeau wilt schenken.

 5. super goed gedaan, dan kun je nu bijslapen haha. Ben erg benieuwd geniet van de rust die je, zoals ik lees, bijna zult bereiken! Liefs van mij

 6. Nu voel ik me wel een een beetje schuldig dat het 4,42 uur is geworden. Dat had sneller gekund als ik niet… 📱. Gefeliciteerd. Ik kan niet wachten om het te lezen. 📖

 7. Wat een mooi sinterklaascadeau Elly! Ik ben heel benieuwd naar jouw boek. Jouw verhaal in Aangespoelde Verhalen herinner ik mij nog steeds. Jij schrijft zo persoonlijk en indringend, dat het niet anders kan dan een indruk achterlaten.

 8. Ik dacht al dat corona je te pakken had omdat ik al zo lang niets meer van je hoorde. Maar je was natuurlijk ijverig aan het schrijven. Fijn dat het zo goed als af is. Ik kijk met heel veel spanning uit naar je boek. Niet vergeten je trouwe volgers te laten weten waar dit boek te koop zal zijn.

  1. Dag Diane. Nee hoor gelukkig niet ziek wel druk bezig geweest. Je kunt het boek al bestellen. Als je naar mijn website ellyvandriel.nl gaat dan staat bovenaan: Bestel mijn boek nu en geniet van 10% korting. Daarnaast staat dan: meer info. Als je daar op klikt ga je naar het gedeelte waar je het boek kunt bestellen. Succes en groetjes Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *