Van A naar E.

Alles loopt anders. Een paar maanden geleden kondigde ik nog vol trots aan dat mijn boekpresentatie van mijn debuutroman “Hello honey, are you there?” op 1 mei op de prachtige witte driemaster “De Minerva” plaats zou vinden maar helaas kan dat niet doorgaan.

Lockdown

In Frankijk zitten we tot begin mei weer in een volledige lockdown en alleen in speciale gevallen mag je, met een ingevuld briefje en de nodige bewijsstukken, reizen. Mijn ritje naar Nederland komt daar niet voor in aanmerking ook al heb ik daar een andere mening over.

Ik ben er een paar dagen goed ziek van geweest en toen dacht ik; kom op dan moet het maar zoals het wel kan en ik ben gestart met het bedenken van een plan B.

Chateau de Lunas

Een goede vriend van me heeft in een naburig plaatsje een restaurant en met hem ben ik gaan brainstormen. Uiteindelijk leek ons een presentatie op zijn “Chateau de Lunas” een prima locatie. Het restaurant is vanwege de COVID-19 gesloten maar binnen op mijn favoriete plekje, de torenkamer, was best iets leuks te maken. Bovendien heb ik nog hele leuke herinneringen aan die ruimte van het bezoek dat de Schrijfmeisjes, mijn collega’s waar ik in Portugal bij Marelle Boersma een cursus mee heb gevolgd, vorig jaar zomer hier hadden gebracht.

Maar helaas, ook dat moest ik laten varen. De muren van het kasteel zijn te dik om er een goede internetverbinding te maken, dus een rechtstreekse uitzending is niet mogelijk.

Dan doe ik niets

Dan doe ik gewoon niets, was mijn eerste reactie, en zet ik een mededeling op mijn website en op mijn social media dat het boek vanaf dat moment te koop is. Dat voelde niet goed en plan C belandde al snel in de prullenbak.

Ik vertelde mijn vertaalster, jawel mijn boek wordt momenteel naar het Frans vertaald, mijn probleem en zij kende een professional om opnames te maken en de dag te verzorgen. Goed plan leek me dat. En zo waren we inmiddels aangeland bij plan D.

Lockdown maakt het leven er niet fijner op

Niet te geloven! Net toen we alles hadden besproken werd in Frankrijk de lockdown aangekondigd. Gelukkig kon Desiree Snackey, de inmiddels in de arm genomen specialist, een gaatje vrij maken in haar agenda en zijn we op de laatste dag vóór de lockdown van start ging, in Sète opnames gaan maken. Die konden we dan verwerken tijdens de presentatie op 1 mei.

Vandaag heb ik geprobeerd een live-uitzending van de presentatie van vijf collega’s te volgen maar de internetverbinding is, vanwege laaghangende bewolking, zo belabberd dat ik de conclusie moet trekken dat een rechtstreekse uitzending op 1 mei gewoon niet haalbaar is. Ik wil niet het risico lopen dat halverwege de uitzending de verbinding wegvalt.

Plan E

En nu? Vraag je je af of ik nog een volgend plan heb? Ja hoor, de video wordt nu helemaal klaargemaakt en op 1 mei om 09.00 uur zet ik die op mijn website en op alle social media platforms waar ik een account heb.

‘Dit is plan E, de E van Elly, dus dat moet goed komen.’

Pfftt graag allemaal voor me duimen dat ik niet een plan F moet bedenken.

 

 

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

19 comments

 1. Als jou reis naar Zuid-America volgens plan was verlopen hadden we misschien nu geen leuk boek gehad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

 2. Ohhh wat ben je toch een doorzetter Elly! En dit plan moet gewoon lukken.
  Ik kijk reikhalzend uit naar Honey en naar de video. Ondanks alles wens ik je heel veel voorpret!
  Lieve knuffel, Joke

   1. Ik weet zeker dat als je het zo terug leest, je er ook weer om kan lachen! En een dag niet gelachen…! Ik zie uit naar de première én naar het boek, want ik heb gereserveerd mét persoonlijke boodschap!😁😘

 3. Lieve Elly, jij vindt altijd wel weer een oplossing! En ik hoop voor je dat je geen volgend plan “F” hoeft te bedenken!
  Hoop dat je weer vlug naar Nederland kunt komen!
  Lieve groet

 4. Lieve Elly, ik kijk uit naar je boek!!
  Wat goed dat je dit gerealiseerd hebt.
  Ga het bestellen bij onze Scheveningen boekhandel als we weer in NL zijn.
  Voor ons loopt alles nu ook steeds anders door Covid.
  Veel liefs vanuit de tropen,
  Marjan Blom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *