KLM heeft naast de meer bekende huisjes en specials ook diverse andere cadeautjes uitgereikt. Dat kan aan passagiers, personeel of aan een specifiek persoon zijn. De kruiken en vazen die ik heb kunnen vinden worden hieronder vermeld. Aanvullingen met foto’s zijn welkom.

 

In de jaren 40 gemaakt voor de Duitse markt

1949. Ter gelegenheid van de 3oe verjaardag van de KLM

1950. Volgens deze kruikjes lijkt het het er op dat zelfs voor 1952 likeur in kruikjes namens KLM en BOLS werden uitgereikt.

Vaas uit 1959 uitgereikt bij 40-jarig jubileum

 

gemaakt tussen 1959 en 1963. KLM is een van de mede-oprichters van Shipside, toen genaamd Shipside belasting vrije wereld On Wheels en nu Shipside belasting vrije Cars. KLM was op zoek naar de Amerikaanse markt en op zoek naar manieren om een Europese reis aantrekkelijker te maken via Amsterdam. Dit resulteerde in 1956 in het aanbieden van auto’s voor de Amerikanen om een Europese tour te maken in een (nieuwe) auto en daarna de auto te verschepen naar Amerika. De fles is waarschijnlijk een Shipside geschenk geweest in die tijd.

7 januari 1962. Uitgereikt bij het 25-jarig huwelijksfeest van toenmalige Koningin Juliana en Prins Bernhard op vluchten aan de 1e-klas passagiers.

 

Bols kruik – Z.O. Dakota                                                     KLM – Corenwijn

 

 

The Young Rembrandt

 

Kruikjes met Swarschwalder Kirchwasser. Foto ter beschikking gesteld door Ronald Hogerwerf

Onderstaande foto is ter beschikking gesteld door: Berthod Claude

KLM – BOLS – Friesland vrouwtje

KLM – Bols – Vrouwtje uit Spakenburg

1975 – Bloemenvaas

1975 een iets andere uitgave van de bloemenvaas. foto’s ter beschikking gesteld door Cor Winkel

KLM Nederland 1979

Vaas uit 1984

15 mei 1985 samen met de RAI

 

Tulpenvaas

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *