Alweer voorbij

We schrokken wakker van de wekker en hadden allebei als een blok geslapen. De nodige dingen gedaan en om 6 uur stonden we in de hall. Naar het vliegveld was maar een kippeneindje. Camemi vloog om 9.10 rechtstreeks naar Amsterdam en ik 3 uur later naar Casablanca. Na een stop van 3 uur vlieg ik dan naar Montpellier. Het feest zat er weer op. We hebben genoten en weer heel veel gezien. Na het vertrek van Camemi heb ik in de hal nog een paar mooie borden gefotografeerd die daar aan de wand hingen.

Alleen de voorpret al
Het plan was bij het zwembad alle handdoeken die men op het tijdstip van ons vertrek al op de bedjes had gelegd eraf te halen en op een grote hoop te gooien. Leuk idee, maar er lagen geen handdoeken wat we wel zagen dat er en bewaker zat. Misschien zijn ze het systeem aan het wijzigen en mag dat niet meer. Zou een verbetering zijn in ieder geval. De vorige dag lagen er zelfs een uurtje eerder al diverse attributen om aan te geven dat het ligbed bezet was. Jammer we hadden in ieder geval wel voorpret gehad.
Even dacht ik dat het mis ging

Bij het inchecken werd me gevraagd om even opzij te gaan en te wachten. Omdat ik bij de douane ook een klein probleempje had gehad met mijn paspoort dacht ik dat het daarmee te maken had. Maar nee hoor er kwam een chauffeur en pakte mijn handbagage en vroeg of ik hem wilde volgen. Ik had het even benauwd en dacht dat ik niet mee mocht en weigerde in het busje te stappen. Toen de chauffeur me vertelde dat Business Class klanten niet met de bus werden vervoerd maar met een apart luxe busje ben ik toch maar ingestapt.

Ik vertrouwde het pas toen we bij het vliegtuig stopten en hij mijn bagage pakte. Dat wilde hij niet afgeven, was best zwaar, en huppelde de trap op om het netjes boven mijn zitplaats in het bagagerek te plaatsen. Tjee wat een service! Ik was flabbergasted.

Mijn laatste dirham
De tussenstop in Casablanca gebruikt om mijn laatste dirham uit te geven en L’Oreal nog wat te spekken.
In het blad van Royal Air Maroc stond een leuk artikel over Najib Amhali
De vlucht naar Montpellier viel mee. Ik had gerekend op ruim 3 uur maar bleek 2 uur te zijn. Ik had geen rekening gehouden met het uur tijdverschil.
Ik was moe en tijdens de autorit naar huis had ik moeite om mijn ogen open te houden. Wel waren er ook hier mooie luchten te bewonderen.

Alles in de wasmachine

Bij thuiskomst de vuile was gelijk gedropt in het washok, wasmachine gevuld en een paar uur later hing het eerste al weer te drogen. Intussen alles gecontroleerd in huis en een duik in het zwembad genomen. Maar vroeg naar bed en lekker uitslapen en dan mijn reisverslag gaan plaatsen op mijn website. Door de slechte internetverbinding was dat er nog niet van gekomen. Was een mooie maar vermoeiende reis.

 

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *