Echt de laatste dag van deze reis met heel veel indrukken. Ik vloog om 15.10 naar Parijs en later op de avond om 22 uur naar Montpellier. Amber een uurtje later naar Amsterdam waar haar mannetje haar weer ongeduldig stond op te wachten.

Op Charles de Gaulle op zoek gegaan naar zalm zodat ik morgen mijn zondagse ontbijtje kan nuttigen. Toast met zalm, ei en mayonaise en champagne.

Bij het stalletje van Pertrossian waren er alleen maar stukken zalm en niet de gesneden plakjes maar volgens de verkoper was dit zelfs nog lekkerder. Zou ik ook gezegd hebben. Hij kende Nederland, vertelde hij. Was er al diverse malen op vakantie geweest en vond het een prachtig land. We kwamen aan de praat en hij vroeg of ik alleen was omdat ik maar één stuk wilde hebben. Ja dat klopt en toen ik vertelde waarvoor ik het wilde hebben zei hij; Oh. Je houdt van champagne. Ja, dat mag je wel zeggen. Ik ook, was zijn antwoord. Het resultaat was dat we even later in zijn stalletje met zijn tweetjes zaten te genieten van een glas champagne en kleine stukjes zalm op een toastje en een paar toastjes met foie gras. Ik heb hem beloofd als ik volgende maand vanuit New York terugkom ik weer bij hem langs zal komen. Je moet tenslotte alles aanpakken om het leven te vieren.

Om kwart voor 1 was ik thuis en kon het niet laten om even te kijken of er soms, toevallig, iets was gebeurd op facebook. Had ik niet moeten doen.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *