In mijn vorige blog schreef ik al dat tijdens de boekpresentatie van Marelle Boersma van haar boek Ciao Sicilia ik leuke en interessante, mag ook in omgekeerde volgorde, mensen had ontmoet. Ik heb me daarna zitten verbazen hoe snel dat je contacten legt in dat wereldje.
Het nadeel is dat je gelijk van al die mensen wat wil lezen. Daarom is mijn dagindeling aangepast. Het aantal uren slaap is teruggebracht naar een maximum van 7.

Schrijfjuffers

Ik had op de FB-pagina van Schrijfjuffers gelezen dat 5 vrouwen vorig jaar een cursus hadden gevolgd bij Marelle en dat er toen een hechte band was ontstaan. Ze hadden één gezamenlijke wens: het uitgeven van hun eerste (fictie)boek.
Ze waren zo enthousiast dat ze meteen een FB-groep Schrijfjuffers hebben opgericht. Het ziet er superleuk en niet te vergeten zeer professioneel uit.
Er zijn er zelfs al een paar in geslaagd om hun (eerste) boek uit te geven en binnenkort debuteert er nog eentje. Een geweldige prestatie van deze dames.

Boekpresentatie in de kerk

Tamara Onos, één van de leden van Schrijfjuffers, heeft haar boek Onder invloed op 3 februari gepresenteerd in een kerk. Dat lijkt wat tegenstrijdig: een kerk en Onder invloed maar aan de foto’s te zien is ze daar wonderwel in geslaagd. Dat blijkt wel want de 2e druk van haar boek is al in de maak. Ik had haar gevraagd of ze een exemplaar voor me mee wilde brengen naar de presentatie. Het ligt dus nu op mijn nachtkastje en als ik mijn huidige boek uit heb is dat als eerste aan de beurt.

Wedstrijd voor het schrijven van korte verhalen

Ik heb ook kennis gemaakt met Theo van Rijn, uitgever van haar boek en tevens eigenaar van LetterRijn. Dit heeft geresulteerd in het feit dat ik nu mee ga doen aan een wedstrijd schrijven van korte verhalen.
Gekker moet het toch niet worden!
Het concept is klaar maar…..daar mag nog wel wat aan gesleuteld worden. Eerst nu even laten rusten en intussen in mijn hoofd allerlei dingen aanpassen en uiteraard later in het concept verwerken. Komt goed! Uiterlijke datum van indienen is 19 mei maar ik houd als deadline 1 mei aan.

Thrilleracademie

Tevens ontmoette ik er Antoinette Kalkman, schrijfster en (mede)beheerster van Thrilleracademie en eveneens lid van Schrijfjuffers. Op 11 mei komt haar boek Bonuszoon uit. Dat is niet haar eerste boek. Ben heel benieuwd wat ze heeft beschreven want ik ben zelf ook in het ‘bezit’ van een bonuszoon en bonusdochter. Zij is één van de schrijfsters van het boek Paal 15.

Zeer gedegen vooronderzoek

Aan het eind nog een heel interessant gesprek gevoerd met Heleen van den Hoven-Schram.
Zij vertelde wat ze aan vooronderzoek had gedaan voor haar binnenkort te verschijnen boek ‘Het CARPA complot’. Alleen al haar verhaal over haar research maakt me razend nieuwsgierig. Ik kan me vergissen maar ik denk dat het een bestseller van de bovenste plank gaat worden.

Boekplanner in huis en nu van start

Eenmaal weer thuis in Frankrijk de balans opgemaakt hoe ik nu het één en ander ga aanpakken en ook diverse tips nagelezen. Contact opgenomen met uitgeverij Droomvallei en gesproken met de eigenaar van dit bedrijf en tevens schrijfster Esther van der Ham. Met als resultaat dat vandaag mijn Boekplanner en het boek: Zorg dat jouw boek er wél komt van Jolanda Pikkaart en Esther van der Ham in de bus lag.Ciao Sicilia is uit en nu aan de arbeid met de planning

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *