We maakten iets grappigs mee vanmiddag. We gingen picknicken. Jazeker ! het was heerlijk weer. De zon scheen en het leek wel zomer. We hadden iets te vieren. Een vriendin die hier een paar dagen met man en hond op bezoek is viert vandaag haar verjaardag.

Zijn we net bij de waterval aangekomen, komen er twee oudjes aan. Je kent ze wel die 75-plussers, allebei moeilijk ter been. Normaliter lopen ze waarschijnlijk met een rollator of bewegen ze zich voort op een scootmobiel maar op een grasveld heb je daar niet zo veel aan dus nu bewogen ze zich voort met een stok.
Ze arriveerden ieder in een aparte auto, maar ze hoorden wel bij elkaar. De man haalt heel omzichtig 2 klapstoeltjes en een tafeltje uit zijn achterbak en de vrouw komt aangesjokt met een boodschappentas.

De helpende hand.

Mijn vriendin, altijd heel behulpzaam, vraagt aan de man of ze hem ergens mee van dienst kan zijn en dat accepteert hij heel graag. Het gezelschap loopt naar een plekje aan de waterkant waar de grond er egaal uitziet en er ook nog een stukje zon door de bomen komt.
Alles wordt geïnstalleerd en wat schetst onze verbazing. Er komt een Monopoly spel uit de tas en even later zitten de twee oudjes heerlijk een spelletje te spelen. Mijn vriendin kon het niet laten om ze ook nog een stukje van de heerlijke verjaardagstaart te gaan brengen. Ze waren er een beetje door overdonderd.

Er komen er nog een paar !

Maar hiermee was het nog niet gedaan. Eventjes later komen er nog drie oudjes. Allemaal met een eigen vervoermiddel. Kijken ons een beetje vreemd aan want het is inmiddels 3 uur en wij zitten aan een picknicktafel nog te lunchen. Ze lopen verder en wij zijn duidelijk onderwerp van gesprek. Als ze bij de laatste picknicktafel zijn aangekomen komt ook daar een spel op tafel en er wordt fanatiek gespeeld, te horen aan de geluiden die ze produceren. Ze hebben het uitstekend naar hun zin. Drankje op tafel, zonnetje erbij, lekkere temperatuur en elkaars gezelschap.
Zoiets maakt je dag helemaal goed. Dat is toch wat anders dat thuis achter de geraniums zitten.

Wij hebben daarna nog even lekker zitten genieten aan de rand van het water bij de waterval.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *