Het is jaarlijks een plaag, al die processierupsen die uit de bomen naar beneden komen kruipen. Er is bijna geen beginnen aan om de nesten weg te halen. Dat zou wel het beste zijn maar in de meeste gevallen zitten de nesten heel hoog in de bomen. Om het helemaal goed te doen moeten de nesten dan eigenlijk ook nog verbrand worden.
Dit jaar heb ik iets gekocht dat het probleem op zou moeten lossen.

Zou dit echt de oplossing zijn ?

Het is een stevige band die om de stam van de boom gespannen moet worden op ongeveer 1,5 meter van de grond. Aan de buitenkant zit een opstaande rand en de binnenkant moet afgedicht worden met een soort pasta. Dit om te voorkomen dat er rupsen tussen de band en de stam alsnog verder naar beneden kunnen kruipen. De rupsen lopen dan in die band. Op één plaats zit een gat en daarin is een plastic slang bevestigd.

Nu nog de zak in

Onderaan de rand is een plastic zak gemaakt en de slang moet daar ingestopt worden. In de zak zit een beetje aarde. De rupsen vallen dan door de slang in de zak en in de aarde en kunnen geen kant meer op.
Zo te zien gaat het lukken. Hoop het wel want binnenkort komt dochterlief met 2 honden en ik moet er niet aandenken dat die met die enge beestjes in aanraking komen.

Overlast

De brandharen van de processierupsen zijn een gevaar voor mens en dier. Vorig jaar nog meegemaakt dat een gedeelte van de tong van een hond was aangetast door deze beestjes en het stuk tong moest worden weggesneden.

De stoffen die door de haartjes van de rupsen worden afgescheiden veroorzaken bij mensen vaak jeuk. Lijkt op een huiduitslag maar gelukkig is niet iedereen hier gevoelig voor.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *