Inti Sisa

De mensen die mij kennen weten dat ik na mijn reis door Ecuador een paar keer een inzameling heb gehouden om Inti Sisa te ondersteunen. Ik heb dat toen twee keer voor mijn verjaardag gedaan met de belofte dat ik het eindbedrag dat op de dag van mijn verjaardag door vrienden was gestort (met een maximum van € 1.250) zou verdubbelen. Vele lieve mensen hebben daar aan bijgedragen en me op kosten gejaagd. Wat ik overigens beslist niet erg vond.

Roze wolk

Gisteren was een dag dat ik op een roze wolk liep en was superblij met alle fantastisch reacties op mijn boek “Hello honey, are you there?”. Kort voor ik ging slapen kreeg ik een mail waar de inhoud me gelijk weer van mijn roze wolk haalde en me tot de werkelijkheid terugbracht.

Biefstuk met gebakken aardappels

Vanmiddag toen ik van een heerlijke maaltijd genoot moest ik daar aan denken. Ik lekker zitten genieten van mijn biefstukje met gebakken aardappels terwijl kinderen daar niets te eten hebben. Ik heb dan ook gelijk besloten om 50 kinderen een week lang hun dagelijkse maaltijd te geven. Dat betaal ik van de verkoop van de boeken dus indirect betalen mijn lezers daar aan mee. Dank namens de kinderen.

Mocht je wat extra aan ze over willen maken, na het lezen van het verhaal hieronder, vraag dan even bij mij om hun bankgegevens en die zal ik je met plezier geven, of neem rechtstreeks contact met ze op via: info@intisisa.com

e-mail van de directeur Wytze van der Goor

Hieronder het verhaal van de (Nederlandse) directeur Wytze van der Goor dat hij mij vannacht stuurde:

Dear friends!

We hope you are in good health and still going strong!

In Inti Sisa we see every now and then a tourist pass by ( you can count them on one hand) but in general tourism is still very very weak and we need far more patience than we thought last year.

As for Inti Sisa (also) children are very important we opened in november last year the doors of our Educational Center. After all, access to internet is limited in Guamote and the comunidades

and lots of them didnt have classes for at least one year.

Children can come and use the computers. Eva and Sarah transformed themselves to teachers and help the children with their homework which some of them receive with whatsapp.

Since 2 months we noticed that some children arrive in Inti Sisa with hungry eyes: they dont get a meal and if they receive a meal it sometimes is fideos ( pasta) with water. Parents lost their jobs and dont have income.

In some cases the situation is bad.

Next day we decided making a lunch for the kids; at that time we had 22 of them.

We now make that meal, almuerzo, every day and the number of children has grown from 22 to 45 at this moment.

Of course, the news of a free meal is circulating quickly in Guamote and surroundings.

We send you 2 fotos.

Foto 01 shows the children eating, outside, and of Covid-course in groups; the other part is waiting inside to get their meal.

Foto 02 shows Scarleth, she cannot wait to begin and told me that she eats almost everything but dont like broccoli -:)

 

We understand that after reading this piece you feel an urgent need to help us not let the children go home without a nutricious meal. With a donation of 50 cents you help one of the children with that meal.

For further information a simple email to this address is sufficient.

Thank you very much on behalf of the children!

With your help we expect that in less than a month we will not have one street of children to eat but at least 2 -:)

Saludos, on behalf of the inti Sisa team,

Wytze

Signature Wytze 4

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *