Ik heb weer tenen

Dit verdient enige uitleg. In oktober 2008 hadden we een eenzijdig auto-ongeluk in Frankrijk. Theo was toen onwel geworden tijdens het rijden en we zijn met een volgeladen bus het talud afgereden en op onze zij in de sloot terecht gekomen. Waarschijnlijk was het al een voorbode van zijn later ontdekte ziekte. Ik kwam in het ziekenhuis in Orleans terecht en de benen moesten in het gips. Dat zat, in ieder geval aan mijn linkerbeen, van begin af aan veel te strak. Mijn benen waren niet gebroken en waarom ze in het gips zaten was mij een raadsel.

Weg met dat gips

Omdat mijn voeten en dan met name mijn tenen heel erg pijn gingen doen heb ik me eigenhandig van het gips bevrijd. De pijn aan mijn tenen bleef. In de loop der jaren diverse onderzoeken ondergaan die er vooral op gericht waren om vast te stellen of de doorbloeding goed was maar niets wees erop dat daar het probleem zat. Naast het feit dat ik geen enkel gevoel in mijn tenen had waren mijn voeten ook altijd steenkoud. Althans voor mijn gevoel. Voelde ik met mijn handen aan mijn voeten dan voelde dat niet koud aan. Ik had er mee leren leven. Het had ook voordelen want mijn pedicure kon tot bloedens toe aan mijn tenen bezig zijn, ik voelde niets.

Portugalmeisjes

Vorig jaar heb ik tijdens een schrijfvakantie in Portugal bij Marelle Boersma o.a. Laura Potters leren kennen. Zij vertelde dat ze naast haar hobby schrijven en niet te vergeten dansen, ook massages geeft en eigenaresse is van SeeZen. Tijdens een reünie met de ‘Portugalmeisjes,’ afgelopen zomer bij mij thuis in Frankrijk, heb ik daar al van mogen genieten. Ze gaf me een heerlijke massage en het smaakte naar meer. Nu, een paar dagen verblijvend in Nederland, had ik besloten om me even lekker door haar te laten verwennen.

Oh! wat lekker

Tijdens de weldadige massage vertelde ik over mijn altijd, voor mijn gevoel, koude voeten. Volgens haar voelden ze qua temperatuur normaal aan maar er zat wel iets van een blokkade.
Wat ze precies heeft gedaan weet ik niet maar o.a. mijn heupen werden onderhanden genomen. Ik begon zo waar gevoel in mijn tenen te krijgen en dacht nog dat dat wel verbeelding zou zijn. Maar nee, het was echt. Daarna vroeg Laura of ze ook nog Reiki mocht doen. Ga je gang was mijn reactie.

Ik voel mijn tenen !

Na afloop, weer met mijn voetjes op de grond, had ik gevoel in mijn tenen! En dat gevoel bleef. Intussen zijn we ruim 2 weken verder. Ik voel weer als vanouds mijn tenen en wat ik nog wel het belangrijkste vind; ik heb geen koude voeten meer. Ik kan het niet verklaren, het kan me ook niets schelen wat ze heeft gedaan, maar het resultaat is geweldig! Zo zie je maar, er is meer tussen hemel en aarde. Bedankt Laura!

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

17 comments

   1. Wel helemaal iets voor jou; eigenhandig het gips verwijderen. Nog even over Laura die echt een topper is
    Vóór dat ik de staar operatie moest ondergaan, nu een maand geleden heeft ze me een stevige dosis energie toegestuurd. En hoe fantastisch het resultaat is, heb ik inmiddels uitvoerig gedeeld met jou en de andere Portugalmeisjes!

    1. ja die moeten we in ere houden.Ik verbaas me er steeds weer over. Diverse keren onderzoeken gehad, zelfs een doppler onderzoek. Niets kunnen vinden en ik lig een uurtje bij haar te genieten en alles is weer normaal. Mijn voeten tintelen een beetje maar dat is niet erg, ik voel ze in ieder geval weer.

 1. Ik denk wel dat ik een van je Facebook vrienden ben die het meeste van je weet maar dat er nog geheimen zijn, weet ik ook wel zeker. Jouw verhaal uit het boek heb ik direct gelezen en dat je een moeilijke tijd hebt gehad bij de geboorte wist ik wel maar dat het zo heftig was, niet. Wat ik heel erg in je bewonder is dat je zelf zo’n gemis aan warmte en liefde hebt gehad en dat je desondanks in je leven zoveel zorg en warmte aan anderen gegeven hebt. We weten samen best dat er ook mensen zijn die daar anders over denken maar zeker ik weet dat het zo is.

  1. Ik herken dat! Voor het eerst in Portugal met massage kennisgemaakt, Ayurvedische, holistische en acupressuur. Klonk als Hocus-pocus voor me, maar ben er hier mee verder gegaan, 2 sessies van 3 uur. Was van nekkrampen verlost en zoveel andere pijnlijke kwaaltjes… heerlijk! Moet nodig weer, is bijna een jaar geleden nu.

   1. ik heb er niets op tegen hoor om voor een onderhoudsbeurt terug te gaan. Maar het is wel wonderlijk dat iemand dat toch met de blote handen voor elkaar krijgt

 2. Dat is een heerlijk bericht. En ja er is zoveel meer tussen hemel en aarde dan de meeste mensen denken. Geweldig. Ik wens je een zonnig en knisperend nieuwjaar toe met nog heel veel nieuwe ontdekkingen.

 3. Wat fijn Elly!! Ik weet precies wat je voelt! Ik hou haar in gedachte, want wie weet zou dat bij mij ook zomaar iets positiefs kunnen brengen.
  Zo fijn voor jou dat het weer helemaal lekker voelt! Top!

 4. Geweldig voor je. En ja dit soort behandelingen lijken toveren maar in feite is het allemaal heel concreet. Ik heb daar al veel van mee mogen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *