Tegenstrijdig gevoel

Ik ben blij en een beetje teleurgesteld. Kennen jullie dat gevoel?

Na een fikse waterschade vorig jaar aan de muren, in de garage en het washok, zijn die een paar weken geleden weer keurig gerepareerd. De vier sterke handige jongemannen, nee geen zwartwerkers, hebben uitstekend werk verricht. De muren en plafond zijn zo wit dat het bijna pijn doet aan je ogen. Na afloop hebben ze alles netjes schoongemaakt en de vloer zelfs geschrobd. Me happy!

Opgeruimd staat netjes

Om alles netjes op te ruimen had ik bij IKEA nieuwe kasten besteld. Vijf hoge met planken en drie lage met laden en daarop een werkblad. Ik zie het zo voor me! Het wordt heel mooi! Helaas waren de bodies van de lage kasten niet aanwezig. Eind juni werd gezegd dat de levertijd ongeveer twee weken zou zijn. Geen probleem dacht ik toen die ga ik later wel halen en kunnen ook in mijn auto vervoerd worden. De andere spullen werden thuisbezorgd.

Gestolen!

Maar…eind vorige week zijn op een nacht de vijf deuren voor de hoge kasten gestolen. Ja echt gestolen. Je vraagt je toch af wat moeten ze nu met alleen de deuren?

Omdat ze in de garage aan het werk waren toen alles werd gebracht had ik een groot stuk plastic op het terras gelegd. Daar had de expediteur alles netjes gestapeld en vervolgens toegedekt. Zodra ik iets nodig had om in elkaar te zetten haalde ik het plastic eraf, pakte wat ik nodig had en dekte het weer toe. So far so good.

Pootjes nog inkorten

Alles wat ik aan voorwerk kan doen, schoonzoon moet nu eerst even helpen want er moet van de pootjes 2 centimeter worden afgezaagd, is klaar. Alleen de deuren lagen nog onder het plastic.

Omdat afgelopen weekend heel warm weer werd voorspeld besloot ik om de deuren maar naar binnen te halen. Misschien beter en kunnen ze niet kromtrekken. Ik haalde het plastic eraf en daar lagen alleen een paar houtblokken, die liggen daar vlakbij opgestapeld en te wachten tot ze bij andere temperaturen in de open haard aan hun eind mogen komen. Ik kan iedereen verzekeren dat je dan even raar staat te kijken.

Geen fijn gevoel

Het idee dat ze op mijn terrein zijn geweest heeft mij een paar dagen meer kopzorgen bezorgd dan de gestolen deuren. Inmiddels probeer ik weer een beetje zonder angstig gevoel te leven en ook mijn nachtelijke zwempartijtjes heb ik weer hervat. Al kijk ik wel voortdurend om me heen en het voelt nog niet helemaal lekker.

Na diverse telefoontjes met allervriendelijkste mensen bij IKEA heb ik zojuist te horen gekregen dat de onderkasten weer op voorraad zijn vanaf 10 augustus. Helaas is dat na het vertrek van dochter en schoonzoon dus zal ik het zelf moeten doen. Gaat lukken maar is niet leuk.

Wat een klantvriendelijkheid

Dan nu het goede nieuws. Toen ik de deuren kocht: twee bruin/rode en drie grijs/turquoise waren er maar vijf grijs/turquoise in voorraad. Minus die drie van mij dus de voorraad bestond toen nog uit twee stuks. Inmiddels is de kleur uit de productie. Ze hebben er nog twee en nu komt het: ze halen uit een ander filiaal, waar er nog één in voorraad is, een deur zodat ik straks toch het geheel kan maken zoals ik had gepland. Helaas met strubbelingen en veel later dan ik had gehoopt maar ach wat is nu een paar maanden uitstel op een mensenleven? Zeker in deze tijd, waar alles een tandje langzamer gaat, speelt tijd veel minder een rol dan voorheen.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

18 comments

 1. Fijn dat je het dankzij jouw doorzettingsvermogen altijd weer voor elkaar krijgt Elly. En ik kan me voorstellen dat die diefstal je niet lekker zit. Wie is er wanneer op jouw terrein geweest?
  Ik vind je opgeknapt ruimte wel heeeeeeeeeel erg mooi geworden!

 2. Wat een rotgevoel hè? Het is ons ook overkomen. Het gaat dan niet over hetgeen dat is gestolen, weinig in vergelijking met de vernielschade en de domper op je gevoel van onbevangenheid.
  En dan zeggen we maar “ach we zijn er nog en alles kan vervangen worden”.

  1. ja dat gevoel probeer ik nu ook weer op te roepen. Maar het onbehaaglijke gevoel dat ze over het hek zijn geklommen om die dingen te pakken. Niet fijn. Sinds dat moment slaap ik ook weer met de deur dicht.

 3. Oh Elly, ik kan me voorstellen dat je jezelf even rot en angstig voelt, dat ze op je terrein geweest zijn en je hebt niks gehoord of gezien, die angst die verdwijnt wel weer. Wat ziet je garage er mooi strak uit nu en het zal straks een plaatje zijn als je kasten er in staan. TOP

 4. Onaangenaam gevoel kan het mij goed voorstellen….hang een “ nep” camera op een zichtbare plaats …schrikt af..suc6 met de pootjes en deuren

 5. Balen zoiets. Ze moeten echt van een andervrouws spullen afblijven. Maar postief dat het uiteindelijke resultaat een mooi geheel wordt van eigen fabrikaat!

 6. En nog geen idee wie de dief is geweest ? Ik moet je eerlijk vertellen dat wij 21 jaar geleden een officiele aannemer aan het werk hadden bij ons met 3 man personeel, waaronder een niet getinte… die was super netjes en beleefd , madame voor en madame na. Maar wij hadden ook 2 foxterriers [ bobby van kuifje ] en die moesten die jongen helemaal niet , ze beten in zijn schoenen en hingen aan de broekspijpen… nadat het werk voltooid was werd er bij 8 buren ingebroken en zelfs op klaarichte dag als ze siesta hielden. Niet bij ons gelukkig vanwege de foxen…. de Gendarmes kwamen overal informeren en vroegen of er werklui of andere vreemden op het park geweest waren hetgeen ik bevestigde …. de aannemer was niet blij maar ik houd niet van liegen…. en wat denk je ??? De dader was de keurig nette… hij liet bij niemand een spoor na , zelfs wat op de kastjes stond aan fotolijstjes ed was keurig terug gezet nadat hij uit het raam was geklommen. tijdens de middagpauzes onder de bomen aan het laantje had hij kennelijk zijn ogen goed de kost gegeven…… Dit soort diefstal is 99% verraden werk. Helaas…..

 7. Hoi Elly, sterkte met dat rottige onveilige gevoel. Het is zo’n inbreuk op je persoonlijke leven dit stelen en op je terrein komen, bah!!
  Ik heb gezien wat dit met oma v Geijtenbeek deed nadat zij van haar tas was beroofd en daar ook haar huissleutels in zaten.
  Wel fijn dat de klus goed komt en ook met deuren en kleuren.
  Liefs, Marianne

 8. Nu als je eens in de buurt op visite gaat, vooral kijken of ze een nieuwe kast, of nog beter gezegd, nieuwe kastdeuren hebben. Met zulke speciale kleuren gaat het opvallen… Zo leer je de mensen om je heen kennen… Maar wie zo iets steelt is me een raadsel, en vermoedelijk iemand die wist wat je gekocht had. Succes met het in elkaar schroeven.

 9. Lieve Elly,
  Dat is toch niet te geloven ik begrijp heel goed dat het een vervelend gevoel is te weten dat ze zonder toestemming in jouw tuin zijn geweest. Zo een inbreuk op je leven. Gelukkig ben jij een heel sterke vrouw en ga jij door zelfs met het nachtelijke zwemmen. Succes gewenst met alles en pas goed op jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *