Waarom heb ik toch geen rust in mijn kont?

Ja, dat vraag ik me eigenlijk ook af. Niet dat het onrustig aanvoelt maar ik zit nu eenmaal zo in elkaar. Van de week, toen ik samen met een vriend, die hier een paar dagen op bezoek was, buiten op het terras aan het aperitief zat pakte ik automatisch de nieuwe overtrekken om daar de kussens in te stoppen. Een vriendin had die voor me op maat gemaakt. Ze waren met de post bezorgd dus die moeten dan in orde worden gemaakt. Zoiets MOET dan.

Kun jij niet stilzitten?

Zijn reactie was dan ook; jij kunt nooit eens rustig niets zitten doen hè? Nadat ik daar even over had nagedacht kon ik dat eigenlijk alleen maar beamen. Ik ben altijd aan het multitasken. Die bovenkamer staat geen moment stil en als het even kan moeten ook mijn handen wapperen. Al moet ik eerlijkheidshalve wel toegeven dat het vroeger nog veel erger was. Het zal wel iets met de jaren te maken hebben.

Behapbaar lijstje

Meestal maak ik ’s avonds een lijstje met dingen die ik de andere dag wil doen. Dat willen zet zich in de loop van de dag om in moeten. Er staat ook niet te veel op, nee het moet wel behapbaar blijven. Grote klussen komen op de grote ToDo-lijst. Dat het daar een tijdje opstaat heb ik vrede mee. Als het maar genoteerd is.

Blik op oneindig

Theo kon zo heerlijk niets doen. Dan zat hij voor zich uit te kijken, blik op oneindig en dan vroeg ik wel eens: waar denk je nu aan? Dan was steevast zijn antwoord: nergens aan, moet dat dan? Nee dat moet niet maar ik zit altijd ergens aan te denken en kon en kan me niet voorstellen dat anderen dat niet hebben.

Relaxte middag

Zo ook vanmiddag. Mijn lijstje was al vroeg afgewerkt en er was na mijn siësta, want dat doe ik dan weer wel, tijd om wat te relaxen. Dan gebeurt het volgende:

Een vriendin heeft een artikel opgestuurd uit de Volkskrant. Dat ligt dus op het tafeltje bij het zwembad want moet uiteraard worden gelezen. Als ik toch ga zitten kan ik net zo goed met mijn voeten in een heerlijk badje en kunnen daarna de voetjes een troetelbeurt krijgen. Ook één hand gaat alvast in een bakje met sopje. Straks krijgen de handen een massage en daarna de nagels weer een mooi kleurtje. Heel belangrijk als je niet verder komt dan de tuin en het dagelijks water geven van de planten. Voordat ik ga zitten heb ik ook maar een paar boterhammen met kaas klaargemaakt. Dat gaat in één moeite door. Terwijl ik het artikel zit te lezen en mijn boterham te eten, ik had tenslotte nog één hand vrij, komt er een Whatsapp van een vriendin die vertelt dat ze een goede podcast heeft beluisterd op Spotify over het uitgeven van boeken. Tja, dat moet uiteraard gelijk opgezocht en opgezet. Tijdens het luisteren kreeg ik ineens een paar briljante ingevingen over mijn boek. Podcast even onderbroken, dicteerapparaat aan en vlug ingesproken. Zo, dat kan ik niet meer vergeten.

Als dochterlief dan later vraagt; en, wat heb je gedaan vandaag?

Dan zeg ik: Oh lekker zitten relaxen bij het zwembad.

 

 

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

27 comments

 1. Zie het als een kwaliteit. Het is nu precies de reden waarom je het zo ver geschopt hebt. En een van de bouwstenen waarom jij zoveel lieve vrienden hebt. Toppertje dus!! XXX.

   1. Kom bij mij in de leer Elly. Het kost me geen enkele moeite om een ochtend in de tuin te zitten lezen en als mijn boek uit is een uurtje of zo wat te gaan piekeren over een verhaal dat ik nog eens wil schrijven. Maar aan de andere kant; een beetje van jouw daadkracht kan ik wel gebruiken.
    Staat de kas al?

    1. Ik denk dat wij inderdaad een goede mix zijn. De fundering staat en dat was een heel karwei. Staat nu waterpas en haaks. Nu maar wachten wanneer Marc nog een keertje deze kant op komt. Het meeste en belangrijkste werk is in ieder geval gedaan en staat als een huis.

 2. Hahahahahaha………heel herkenbaar! Dat vroeg ik gisteren ook aan Gerrit, denken, nergens aan, hoezo?? Wim was meer van lezen en luisteren (muziek) en soms ook nog tv kijken en dat tegelijk 🙂 Van de week nog in de avond op het balkon in het donker, best even heerlijk, maar dan wil ik toch ook graag iets lezen, er ligt nog zoveel 🙂

 3. Ha ha, Elly, dat ken ik hoor, maar mij is het na jaren oefenen toch gelukt om zonder kwaad geweten (bijna) niets te doen.
  Ben altijd wel met iets bezig, maar het tempo ligt ondertussen veel lager en dat geeft behoorlijk wat rust.
  Ik voel me daar in ieder geval beter bij.
  Fijne zondag nog !

 4. Noem het onrustig, maar dat is het eigenlijk niet. Organisatietalent laat zich niet onderdrukken, dus zit jij maar lekker aan je zwembad te multitasken 🤩! Ik herken Theo’s antwoord, net Henk, en ik geloof hem ook nooit want elk mens heeft hersens die werken en denken. Maar ik vraag het nog maar zelden, ja, na 30 jr huwelijk ken je het antwoord…

 5. Je lijkt wel veel dingen tegelijk te doen en dat noemen ze multitasken. Volgens mij bestaat dat helemaal niet. Je kunt als mens in ieder geval niet twee taken tegelijk doen en ook nog allebei goed. Je bent wel constant bezig. Een echte doener. Want niets doen … Ik kan het niet. En dat mannen dat wel kunnen komt hierdoor:
  https://youtu.be/29JPnJSmDs0
  X

 6. ik herken het zeker aan je en ben het deels wel eens met de reactie van Jan Jansen. Moet wel zeggen dat het mede daardoor soms erg inspannend was om met je te werken of in mijn geval onder je te werken. Je gunde jezelf geen rust en dat vroeg veel van mensen in je omgeving. Ik bedoel dat niet negatief want in mijn geval hield dat me wakker en zorgde ervoor dat ik gestimuleerd werd en dat heeft me veel gebracht. Denk dat ik met een andere leidinggevende het nooit zover gebracht zou hebben en dat heeft me ook sterker gemaakt. Als ik er over nadenk kan ik dat wel verklaren over wat ik in mijn jeugd heb meegemaakt en heb gemist. Wat je zo siert en bijzonder maakt en ik zo in je waardeer is dat je bij die onrust nooit het menselijke aspect uit het oog verloor en er was als mensen je echt nodig hadden of hebben.
  Overigens is het volgens mij wel een eigenschap die vaker bij vrouwen voorkomt dan bij mannen.

  1. wat een lieve reactie. Ik ben er stil van. Ik kan me heel goed voorstellen dat het af en toe een ramp was om voor me te werken maar altijd wel met het doel om gezamenlijk iets moois te bereiken. Jij pakte het meestal goed op. Komt zeker omdat we hetzelfde sterrenbeeld hebben.

 7. Ik word al moe als ik het lees, maar herken het wel, echter de laatste jaren leer ik mezelf een tandje terug te doen en beetje bij beetje begint het zijn vruchten af te werpen. Zo luister ik beter…voel ik beter…Geniet ik intenser. Maar het lukt niet altijd uiteraard zo viel ik laatst van mijn fiets omdat ik snel even iets wilde gaan doen en brak mijn pols na een ingewikkelde operatie en een plaat met schroef erin werd ik weer gedwongen om rust te nemen. toch maar weer een tandje terug en dat bevalt me prima

  1. ik denk dat je zelf het beste aanvoelt wat kan en wat niet kan. Gelukkig kun jij dat en doe je dat ook. Ik probeer het ook hoor en met een paar jaar geleden vergeleken ben ik nu een slak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *