Machteloosheid

Ik was net in de tuin wat onkruid aan het trekken en het dorre hout aan het verwijderen toen kwam de woede, onmacht of hoe je het wilt noemen weer boven.

Twee nietsnutten

Sinds ik op TV van een broekie met bretels en later van een omhooggevallen juffrouw te horen heb gekregen dat ik eigenlijk wel dood kan gaan, komt dat gevoel regelmatig bij me op. Laat ik ze dan gelijk maar vertellen dat ik uitstekend in mijn vel zit en me fighting fit voel en met mij vele leeftijdsgenoten.

Ik zal die twee niet bij name noemen want dat vind ik zelfs te veel eer maar voor mijn verhaal heb ik ze een naam gegeven: Jort Zwagerman en Marianne Kelder.

Afgeschreven

Mijn tijd zit erop, volgens die twee. De economie is veel belangrijker.

Zouden die twee branieschoppers nog ouders hebben? Of zitten ze op hun nalatenschap te wachten? Dat kan natuurlijk ook en zou, voor mensen zonder geweten, een goed motief zijn.

Waarom?

Ik vraag me echt af waarom zeggen of schrijven die mensen zulke dingen. Het kan toch niet zo zijn dat ze dat menen? Komen ze aandacht te kort? Hebben ze slechte ervaringen met ouderen? Zouden ze het woord solidariteit helemaal hebben geschrapt?

Ik weet het niet maar eigenlijk heb ik medelijden met ze. Ik hoop dat ze geen nazaten nalaten want dat verdient deze aarde niet.

De engste vrouw van Nederland

Over die juffrouw is jaren geleden al geschreven door The Post Online: de engste vrouw van Nederland en daar is sinds die tijd niets aan veranderd.

Luister maar naar Nini

Nini, al 81 jaar en die volgens die twee blaaskaken al niet meer op deze aardkloot hoort rond te lopen, heeft het schitterend verwoord in een filmpje op Youtube. Hier te beluisteren. Daar hoef ik geen woord aan toe te voegen. Nini ik vind je een KANJER!

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

9 comments

  1. die Nini, geweldig, hou je daar maar aan vast ( zij houdt die jongere lover wel vast), wie weet wat WIJ nog gaan doen he Elly, plannen genoeg

    1. En ik heb ook nog hoop. Als ik zo naar Dini luister onderschrijf ik alles wat zij zegt. Wat ’n top mens. Hoe zo ” dor hout “, vergeet niet dat er bij onze generatie heel veel kennis en ervaring zit, die wij graag willen delen en willen doorgeven. En Elly, wij hebben ’n afspraak nl. we gaan nog lekker door toch ! En laat die 2 maar lekker door wouwelen.

  2. Hoi Elly, laat je niet gek maken door zulke zulthoofden! Geniet van al je familie en vrienden, daar heb je lekker veel van 🙂

  3. Egoïstische, immorele mensen zijn het. Mijn advies: geen energie aan verspillen… je mag er zijn en alle andere ouderen eveneens! dankbaar zou iedereen moeten zijn voor wat zij voor ons gedaan hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *