Vaccineren met de Franse slag? Absoluut niet!

Vanmiddag heb ik mijn tweede anti Covid-19 vaccinatie gekregen en ben er erg happy mee.

Zeer georganiseerd

Het ging net als de vorige keer, zeer georganiseerd. Het begon al bij het parkeren. De parkeerplaats is aan de overkant van de straat van de ‘Clinique des trois Vallées’ en ligt voor het stationsgebouw. Normaliter is daar geen of weinig plaats dus ik vreesde het ergste. Maar er was een gedeelte gereserveerd speciaal voor deze groep.

Aparte vleugel op de bovenste verdieping

Een deel van de bovenste verdieping van de Clinique was ingericht voor het prikken. Een allervriendelijkste jongedame controleerde de gegevens a.d.h.v. mijn ‘carte vitale’ en daarna kreeg ik een formulier met diverse vragen. In de lange brede gang stonden op gepaste afstand voldoende stoelen. Eén vraag begreep ik niet maar, bevestigde de assistente lachend, daar kon ik met een gerust geweten NON invullen. Toen ik het later opzocht begreep ik dat de vraag was of ik zwanger was. Mijn NON was dus correct.

Op schema

Netjes op de afgesproken tijd werd ik door de dokter binnen geroepen. Diverse vragen werden gesteld, temperatuur en bloeddruk gemeten en toen met mijn bewijs dat ik was goedgekeurd op naar de prikruimte. Van het inspuiten van de Pfizer-BioNtech voelde ik niets. Kwartiertje wachten en toen mocht ik vertrekken. Intussen kon ik kiezen uit koffie/thee/jus d’orange/appelsap en water. Dit alles vergezeld van een koekje en ik kreeg bij het weggaan ook nog een mandarijn mee. De dagen erna totaal geen bijwerkingen gehad.

Tweede prik

Vandaag was de procedure voor de tweede prik bijna hetzelfde, alleen vroeg de dokter of ik zeker wist dat ik een tweede vaccinatie wilde hebben. Ja natuurlijk, was mijn antwoord. Toch nieuwsgierig waarom hij dat vroeg maar even geïnformeerd. In uw status staat dat u Covid hebt gehad. U kunt zich ook eerst laten testen en misschien is een tweede vaccinatie dan niet nodig. Kan het kwaad als ik wel de tweede neem? Nee helemaal niet. Nou, kom dan maar op met die prik.

Covid-19 of goede griep?

Mijn huisarts heeft, zonder me te laten testen, begin maart vastgesteld dat ik Covid had. Zelf twijfel ik daar nog steeds aan en zie het meer als een goeie griep. Dagelijks is toen, een paar weken lang, iedere dag een infirmière geweest om me te controleren. Mijn symptomen leken inderdaad op Covid en dat in combinatie dat ik van het cruiseschip Luminosa afkwam, met 77 besmettingen en drie overledenen, was voor mijn arts genoeg om me in quarantaine te zetten.

Blij

Ik ben blij dat ik het heb gedaan en zie de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet.

 

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

9 comments

 1. Bonjour Elly,
  Ik heb maandagochtend mijn tweede vaccin gekregen, in Le Blanc…
  En ook bizonder strak, en goed georganiseerd, in de feestzaal van het Hotel de Ville….
  Ben er zeer content mee !
  We kunnen er weer tegen, hoop ik ….
  Groetjes, Toon de Graaf

 2. Ik ga volgende week naar Bedarieux om de tweede prik. Was ook zeer kontent over de de gehele gang van zaken daar. En verrast over de koffie voor vertrek met de “Madeleine”.

 3. Beste Elly,

  Wat fijn dat jij al gevaccineerd bent. Ik hoop dat de 65-plussers hier in Belgie aan de beurt zijn in maart, maar dit gaat afhangen van het aantal aangeleverde vaccins. Ondanks het feit dat het aantal besmettingen in Belgie iedere dag zeer goed daalt, en dit dank zij de strenge maatregelen van de overheid en de grote solidariteit vd bevolking, zal ik toch blij zijn als ik gevaccineerd ben. Ik ken een aantal mensen die besmet geweest zijn en die vertellen allemaal dat ze het niet meer willen meemaken. Dus “keep it safe” is de boodschap.
  Groetjes,
  Diane

 4. Er was gisteren een arts op tv die vertelde over een onderzoek of bij mensen die corona hebben gehad, één prik voldoende is.
  Inmiddels ben ik met m’n eind 63 in Nederland in een “nu aan de beurt groep” geplaatst. De huisarts gaat deze groep doen. Ik verwacht toch wel dat ik voor mijn verjaardag de eerste prik binnen heb.

  1. Begreep ik ook maar het moet wel door diverse testen worden bewezen. Daar wilde ik niet op wachten. Ik denk dat je te optimistisch bent. Dat zou dan binnen een maand moeten zijn. Ik help het je hopen.

 5. Fijn dat jij er blij mee bent. Ik zie de inenting niet zitren. De methode M-Rna-technologie, is me te gevaarlijk. Weet niet of dat latere therapien blokeert. Dus ik wacht wel af, en zie wel, of de infeente werkelijk resistent zijn. Dat alles moet nog bewezen worden. En tot dan mijn eigen immumsysteem op orde houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *