Het blijft spannend.

In deze COVID-tijd is niets meer zeker. De één maakt zich zorgen over zijn of haar gezondheid of die van een geliefde, de ander over zijn inkomen dat geen automatisme blijkt te zijn. Zo zijn er nog vele andere zorgen en onzekerheden te bedenken.

Eén ding weet ik zeker: COVID maakt meer kapot dan je lief is.

Op schema

Mijn zorg is van een heel ander kaliber en te verwaarlozen met bovengenoemde. Ik lig met mijn boek helemaal op schema, nog mooier; ik lig vóór op mijn schema.

Het einddoel is de presentatie van ‘Hello Honey are you there’ op zaterdag 1 mei.

Alles is gepland en staat op de rails. Ik ben van plan om het eens heel anders te doen. Vaak vindt een boekpresentatie plaats in een boekwinkel. Dit klinkt logisch en dat is het ook. In deze tijd zie je veel video-presentaties en ook daar heb ik al hele leuke van gezien.

Anders…spectaculairder…

Ik wil het anders, spectaculairder. Maar hoe dan?

Voor de presentatie van het boek Aangespoelde Verhalen, waarin ik debuteerde met het korte verhaal ‘Moeder en dochter’, hadden we een unieke locatie, namelijk Dierenpark ‘Ouwehand. Ik vond dat geweldig en alles was af. De locatie, de gastvrijheid, de sprekers, de schrijvers en niet te vergeten onze enthousiaste gasten. Hoe kun je zoiets evenaren?

Eureka

Ineens wist ik het. George, mijn scammer, vertelde dat hij op een boot werkte. Dat moest de locatie worden. Het zoeken naar een boot heeft me niet zoveel tijd gekost, ik wist gelijk welke dat moest worden: Het tallship, de mooie witte driemaster ‘Minerva’.

Alles is gepland. De boot is gereserveerd, de uitnodigingen staan op papier, adressen zijn klaar, sprekers uitgenodigd, er wordt voor muziek gezorgd en hapjes en drankjes zullen ook niet ontbreken. Alles is te volgen via Zoom maar daarover meer in een volgend blog.

De Noordzee op

De presentatie vindt plaats terwijl de boot nog in de Scheveningse haven ligt maar na het moment suprême zal er een vaartocht van een paar uur langs de kust plaatsvinden. Nu maar hopen dat het straks kan. Ik heb de eerste Covid-prik gehad en over een paar weken volgt de tweede. Ik ben van mening dat ik er alles aan moet doen om niemand te besmetten en uiteraard ook voor mijn eigen gezondheid moet zorgen. Aan mij zal het niet liggen.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

21 comments

 1. Ik vind je erg optimistisch Elly, een happening op 1 mei. Maar natuurlijk gun ik je het van harte dat het door mag gaan. In mijn familie zijn al twee evenementen geannuleerd, gepland op 1 en 24 mei. Nu
  Maar hopen dat ik begin april
  naar Dubai kan vliegen waar mijn zoon gaat trouwen, met of zonder mij…
  succes met je boek!

  1. Ik ben een optimist! Het is juist uitgesteld omdat ik op de boot de happening wilde houden. Ik hoop dat jouw reis door kan gaan en je bij de trouwdag van je zoon kunt zijn. Ik duim voor je.

 2. Geweldig een schip!! En Scheveningen, waar je gewoond hebt. Gefeliciteerd.
  Heel veel plezier. Ik ben mét jou ook optimistisch!
  Liefs, Monique

 3. Super idee Elly. We gaan heel hard duimen voor je. 1 mei dag van de arbeid…het mag gezegd worden, want noeste arbeid is verricht!
  Dikke kus

 4. Spannend, het is 1 mei voor je het weet. Hoop van harte dat Covid zich dan wat gedeisd houdt en er weer volop kan worden gereisd èn kan worden samengekomen. We duimen voor je!

 5. Wat een fantastisch plan Elly, dat past echt bij jou! Nu moeten we onze duimen maar kapot duimen dat dit soort evenementen op 1 mei weer door mogen gaan want in die zin vliegt de tijd en de vaccins helaas nog niet…

  Maar duimen doen we, en nieuwsgierig naar het boek? Dacht het wel!!!!

 6. Je hebt weer iets bijzonders verzonnen en zo ken ik je ook, altijd in staat om mensen te verrassen. Nu gaan we duimen dat het op 1 mei mogelijk is, ik ga het zeker volgen

 7. Elly, ik wens dat je boek presentie per a.s. mei 2021 goed gaat komen, en wens je veel succes
  Ben uiteraard zeer nieuwsgierig naar je Boek.

 8. Dat is een super idee…en natuurlijk gaat dat lukken en zeker op een boot daar vliegen virussen toch zo van af!! haha. Ik heb er net als jij het volste vertrouwen in de presentatie!

 9. Wat leuk Elly, hopelijk kan het doorgaan en anders ga je met een klein gezelschap toch die vaartocht maken? Dan kijken wij digitaal mee.
  Succes!

 10. Het evenement is geweldig. Heel goed bedacht. Dat is aan jou wel toevertrouwd. Je boek zal ons zeker ook verrassen. Succes met alles.
  Lieve groet, Joke en Rob

 11. Wat een origineel idee om je boek op zo een mooi schip te presenteren. Hopelijk zijn de meeste mensen op 1 mei bijna allemaal gevaccineerd tegen covid-19 en kan je lumineus plan doorgaan. Dan wordt dat de mooiste dag van je leven!! Hoe is dat gezegde ook weer “HOOP DOET LEVEN”.
  Groetjes,
  Diane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *