Ik ga naar de dokter en neem mee…

Omdat de dokter gisteren niet meer is geweest moet ik nu naar Maison de Santé komen. Zoals de secretaresse, die me gisteren nog wel heeft gebeld, vertelde met mondkapje op en handschoenen aan. Als ik die voorzorgmaatregelen niet zou nemen kwam ik het gebouw niet in. (Diegene die niet begrijpt waar ik het over heb, eerst mijn blog van gisteren lezen. Onderaan dit bericht dan daar previous gaan).

Ik heb dus nodig:

 • Een formulier waarop ik heb aangegeven waarom ik op straat loop;
 • Mijn zonnebril, want
  • a) schijnt de zon heel fel. Heerlijk! en
  • b) mijn ogen kunnen na mijn operatie niet meer zo goed tegen het felle licht;
 • Mondkapje;
 • Handschoentjes;
 • Verzekeringskaart;
 • Creditkaart want het betalen gaat uiteraard gewoon door.

Formulier netjes ingevuld en ik op stap. Nu loopt dit dorp toch al niet over van bruisende activiteiten maar nu was het toch wel een heel sombere boel. Toen ik er bijna was reed de Politie voorbij en heb ik heel lief gezwaaid. Ze zwaaiden terug maar vroegen niet naar mijn papier. Jammer, heb ik nog wel zo netjes alles ingevuld.

Zoals gewoonlijk was het wachten bij de dokter maar dat is geen probleem of ik nu thuis naar een luisterboek zit te luisteren of daar, het is even spannend.

De dokter heeft me goed onderzocht en ja, ik heb alle verschijnselen van het virus maar niet ernstig genoeg om een test af te laten nemen. Dan zou ik in het stadium van ziekenhuisopname moeten zijn en daar is geen sprake van. Vanaf morgen komt er iedere dag een infirmière om een aantal dingen te controleren en me in de gaten te houden. Vind ik eerlijk gezegd wel een geruststellend idee.

Die heeft inmiddels gebeld en komt tussen 11.30 en 12 uur. Ik moet om 11 uur rectaal mijn temperatuur opnemen. Mijn bloeddrukmeter klaar hebben staan. Mondkapje dragen en handschoenen aan. Verder gaan we gewoon door met de dingen waar ik plezier in heb. Dat is voor nu: genieten van het mooie weer.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

23 comments

 1. Sjips Elly, niet fijn. Is er iemand die je praktisch wat verzorgt? Eten, drinken, boodschappen.
  Hou je temp en vooral benauwdheid goed in de gaten.
  Indien je kunt, af en toe je melden op FB!
  Veel moed, sterkte en hou je taai!!!!

  1. Ik heb alles in huis en inmiddels al veel aanbiedingen gehad om wat te doen. Maar het gaat prima hoor. Temperaturen die ik iedere 2 uur. Dan is het oppassen geblazen dat ik niet in slaap val. Nee zonder dollen. Het gaat prima en uiteraard houd ik jullie op de hoogte.

  2. Jeetje Elly, ik hoop echt voor je dat het bij de milde vorm blijft. Fijn dat je elke dag in de gaten wordt gehouden en dat je niet naar het ziekenhuis hoeft.
   Ik ga zooooooo erg voor je duimen….

 2. Gut Elly! Sorry, maar wat een gedoe allemaal. Hoop echt dat je een gewoner griepvirus hebt dan dat k*tvirus, hetgeen niet ondenkbaar is tenslotte. En daar duim ik voor, zorg goed voor jezelf en blijf genieten van de kleine dingen die je overblijven voor even. Bisous, virtueel, maar niet minder gemeend!

   1. Hé Elly, wat een pech, nu maar hopen dat het niet erger wordt. Pas goed oo hezelf en hou ons op de hoogte. Liefs Gonnie

 3. Ik las je blog van gisteren. En … pfff … je hele reis kwam bij mij wel binnen als onrustig. Petje af voor wat je altijd allemaal regelt. En dat dit staartje. Ook “dit varkentje kun je wel wassen”. Weet het zeker. Ik beschouw de quarantaine meer als een retraite. Maar ja, zo leven wij al jaren op vrijwillige basis. Houd je haaks stoere vrouw!
  En houd ons op de hoogte. XL

 4. Hallo Elly, Hopelijk blijft je toestand bij die lichtere vorm van Covid-19. We beleven ongeziene tijden. Iedereen plooit zich terug op zichzelf. Spoedig herstel toegewenst.
  Diane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *