Reiki. Het helpt echt!

Gisteren is de verpleger twee keer geweest. Ik blijf zeggen dat ik niet erg ziek ben maar er zijn wel een paar dingen die zorgen dat ik me niet helemaal jofel voel.

Zo heb ik een barstende koppijn. Die zit voornamelijk aan de achterkant van mijn hoofd richting mijn nek. Het ergste is overigens de kou. Ik heb, eigenlijk kan ik sinds een paar uur zeggen: had, het steenkoud.

De verpleger vond dat mijn bloeddruk veel te hoog en mijn zuurstofgehalte te laag was en daarom besloot hij gisterenmiddag om begin van de avond nog een keer terug te komen. Er was toen weinig veranderd en hij zou met mijn arts bespreken of ik andere medicijnen voor mijn te hoge bloeddruk moest hebben. Het rare is, toen ik de dag ervoor mijn huisarts bezocht, mijn bloeddruk wel redelijk normale waarden vertoonde.

Ik heb het vannacht zo ontzettend koud gehad. Ik lag te klappertanden in bed. Om een uur of drie nog maar een keer het bad vol laten lopen en toen ik een beetje bijgekomen was snel naar bed. Intussen was dat lekker warm omdat ik de elektrische onderdeken had aangezet. Maar na een paar uur was het weer gedaan met de pret.

Bijkomstigheid: Ik ben nu superschoon

Hup, weer het bad in. Wat duurt dat lang voor het vol is als je ligt te wachten. Zelfde ritueel en intussen bedacht wat ik allemaal nog meer kon doen om op temperatuur te blijven. Vorig jaar toen ik met Amber naar Groenland ben geweest had ik de meest lullige flanellen pyjama gekocht die je maar kunt vinden. Die heb ik zegge en schrijve één keer gedragen en was dan nog hoofdzakelijk om een foto te maken. Die had ik daar, met best heel koude nachten, helemaal niet nodig. Nu maar eens tevoorschijn gehaald. Ik zag ook nog een paar sokken die een lief iemand ooit voor me heeft gemaakt en zo ging ik gewapend tegen de kou, terug mijn bedje in maar niet nadat ik over mij dekbed nog een extra dekbed had gelegd. Zo zou het moeten lukken. Helaas niet voor lang. Ritueel herhaald maar ook nog, onder mijn pyjama, thermisch ondergoed met lange mouwen en broekspijpen aangedaan. Zie je het voor je? Nou er komt geen foto! Gelukkig heb ik daarna een paar uur geslapen tot het moment dat Laura Potters, eigenaresse van Seezen me, op afstand een Reikibehandeling wilde geven.

Dus niet alleen voor softies

Vroeger geloofde ik daar niet zo in en vond het allemaal maar onzin en alleen bestemd voor softies. Nou, daar ben ik al eerder, na een behandeling van haar, van teruggekomen. Het werkt echt.

Na een sessie van 20 minuten, zakte mijn hoofdpijn en het allerbelangrijkste: ik had het niet meer koud. Nu een paar uur later heb ik zelfs de kachel een paar graden teruggedraaid, naar normale waarden, en voel ik me herboren. Ik kan het niet verklaren, kan me ook geen jota schelen, het werkt en dat is het belangrijkste. Ze schijnt via mijn handen met Reiki bij me te zijn binnengekomen. Mijn vingertoppen voelen nu heel soft aan en zijn erg gevoelig.

Fantastisch zorgstelsel in Frankrijk

De verpleger is intussen geweest en ik heb proberen uit te leggen wat er gebeurd was. Dat is best moeilijk. In het Nederlands heb ik daar al moeite mee, laat staan in het Frans. Mijn bloeddruk is nog steeds te hoog maar ik heb nieuwe medicijnen. Die zijn vanmorgen bezorgd, want er is me wel vriendelijk maar heel dringend gevraagd om vooral geen contact met anderen te hebben en zeker niet naar de pharmacie te komen. Dus zoiets als Mozes niet naar de berg komt, dan komt de bezorger wel naar mij toe. De medische zorg is hier FANTASTISCH. Niet alleen nu maar eigenlijk altijd.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

11 comments

 1. Tjeetje Elly, want een nacht heb je gehad en wat een superwonder heeft Laura verricht!
  Kan ze vanavond misschien iets betekenen vóór de nacht?
  Beterschap en een knuf!

 2. Mooi dat de zorg goed is en dat ook Reiki werkt.
  Zal voor jou en Amber geruststelling zijn. Voor ons ook trouwens.
  Fijn dat je ons informeert.

 3. Geweldig Elly! Ik ben heel blij voor je dat het nu beter gaat!
  Reiki helpt echt! Het is waar.
  Hier in Frankrijk hebben we ook nog veel natuur genezers. Die helpen ook echt!
  Ook op afstand genezen, ongelooflijk maar waar!
  En dan de medische zorg hier…. het kan niet beter! Ik heb twee maal in het ziekenhuis gelegen en ben alleen maar positief!
  Geweldig dat jij weer vooruit gaat! Ik ben blij voor je!

 4. Fijn dat het helpt en jij weer op kan warmen en dat we even iets lezen! Alle positieve energie richting jou en ander zieken! Xx

 5. Heb je reiki dedaan via de computer ??
  Nu ik binnen zit heb ik zo’n last van mijn rug.
  Thuis heb ik lekkere stoelen maar hier in Nederland zit ik op een houten bank , wel met een kussen in mijn rug, maar ik zit te lang. Kan dat ook voor mij helpen ?

  1. nee zonder hulpmiddelen. Ik heb met Laura afgesproken en zij heeft mij gezegd wat ik moest doen. Daarna 20 minuten op mijn rug en haar opdrachten uitgevoerd. Ik zou het proberen. Baat het niet dan schaadt het niet. Je kunt haar bereiken via haar website. In mijn blog op Seezen klikken dan kom je daar. Veel succes. Ze gaat mij eventueel morgen helpen met mijn hoge bloeddruk.

 6. Wat fijn om te lezen dat jij je weer wat beter mag voelen. Ik hoop dat dat zo mag blijven en wens je een voorspoedig herstel toe. De zorg in Frankrijk (met de kids mee gemaakt) is inderdaad top en bijna niet vergelijkbaar. Maar die Reiki heeft, vermoed ik zo. ‘wonderen’ verricht. Een beterschapsknuffel van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *