We maken er gewoon het beste van

Gisterenavond hebben we te horen gekregen dat we de komende 15 dagen het huis niet uit mogen, behalve voor essentiële zaken als het kopen van eten en drinken en om naar de dokter en apotheek gaan. Als we worden aangehouden moeten we een formulier bij ons hebben en ons kunnen legitimeren. Dat laatste was toch al het geval.

Het formulier heb ik intussen gedownload en ingevuld met mijn persoonlijke gegevens, de plaats ingevuld en mijn handtekening gezet. Een aantal exemplaren gekopieerd zodat ik alleen nu nog per keer moet invullen waar ik naar toega en de datum.

Ik zit er niet mee

Heb zoveel te doen in en om het huis dat ik het zeker maanden uit kan houden. Af en toe wat te eten halen en dat is het dan wel. Hopelijk is na deze periode mijn todo-lijst wat korter.

Naast het schrijven waar ik iedere dag een paar uur voor uittrek begin ik met de leukste klus waar ik enorm veel zin in heb: mijn boeken een plaatsje geven.

Tijdens mijn vakantie zijn mijn boeken gebracht die nog steeds in Nederland in de opslag stonden. Het zijn maar liefst 57 dozen. Sommige echt niet te tillen. Er stonden al 15 dozen, tot de nok gevuld, in de garage dus bij elkaar moeten er 72 dozen worden leeggemaakt.

Billy’s

Vorige week had ik bij IKEA vier billy’s met opzetstuk besteld en die zijn vandaag afgeleverd. Voor diegene die niet weten wat een billy is: dat zijn de meest bekende boekenkasten van IKEA en in bijna ieder huis in Europa is er wel eentje te vinden.

Ze liggen nu beneden in de garage. Morgen ga ik ze naar boven halen en in elkaar zetten. Daarna is het grote pret maar ook stress. Welke boeken mogen in de kast? Zijn er boeken waar geen ruimte voor is maar die ik wel wil houden? Wat doe ik met de boeken die te veel zijn?

In alle opzichten ben ik een verzamelaar. Kan heel moeilijk dingen weggooien en boeken al helemaal niet. Dat gaat nog een moeilijk proces worden.

Waar moeten nu de jassen hangen?

Voor ik de kasten op zijn plaats kan zetten moet eerst de kapstok worden verwijderd. Die zit heel stevig, met grote schroeven, aan de muur bevestigd. Daarna gaatjes dichten en dan kunnen de kasten op zijn plek.

Ik ben heel benieuwd hoe vaak ik de trap of en af moet. Misschien ga ik het voor de lol wel bijhouden. Mijn horloge even zo instellen dat die het aantal keren op en af telt. De dozen zijn voor mij niet te tillen. Ik ben van plan om beneden in de garage per doos stapeltjes te maken van: deze moeten in ieder geval in de kast, deze hoop ik ook plaats voor te hebben, bij deze twijfel ik en de laatste stapeltje is voor de boeken die zonder problemen weg mogen. Ik ben bang dat het een heel klein stapeltje zal zijn.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

19 comments

 1. Wat een geweldige kapstok! Die gaat toch niet weg hoop ik? En wat de boeken betreft, zo herkenbaar! Wij hebben er ook zoveel en ik kan er bijna nooit een wegdoen ☺️

  1. Nee die krijgt een ander plekje. Hij is TE leuk. Overigens heb ik wel eens bedacht dat wanneer je de kapstok strak tegen de muur zet en dan de contouren natrekt. Vervolgens het binnenste dan zwart, of een andere kleur, maakt, haken op de divers plekken bevestigd heb je bijna hetzelfde effect.

  2. Wat ben je toch een enig mens Elly. Geniet van het lezen van je verhalen. RESPECT voor je.
   Sterlte en succes met al die boeken.

 2. Wat een heerlijke blog weer. Wat nou zo leuk is … jij kunt met heel veel humor schrijven, maar bij deze blog komen de woorden liefde en thuiskomen in mij op. Jouw liefde voor jouw boeken en dat ze nu bij jou thuis mogen komen … Ik zou niet kunnen kiezen, boeken weggooien is bijna onmogelijk. Waarom zou ik ze anders hebben?
  Ben heel benieuwd of je klaar bent voordat je weer vrij mag bewegen. Succes ermee.

 3. Zo, en je hebt er bij mij ook nog staan🙂🙂🙂🙂🙂 je moet zéker 100 worden wil je alles tussen je reizen door nog gelezen krijgen😂

 4. Dag Elly,
  De Franse regering neemt dit tenminste serieus!
  In Nederland lopen ze achter de zaken aan.
  Men wil hier mensen resistent maken en het virus laten rondgaan ten koste van 50.0000 tot 80.000 slachtoffers! 😱
  Zelfs België sluit nu de grenzen en winkels.
  Keep safe 🍀

  1. Hoi naamgenoot, ik heb gisterenavond beide toespraken gezien. Maar het is met NL weer het poldermodel. Pappen en nathouden. Ik denk niet dat ze het gaan redden. Natuurlijk is het niet leuk wat er hier gebeurd maar de meesten beseffen toch wel dat het gewoon noodzakelijk is. Je kunt ook proberen het naar iets positiefs om te buigen. Eindelijk eens dat muurtje schilderen en een keer een normaal gesprek tijdens het eten voeren en niet op de klok zitten kijken omdat je moet gaan sporten of andere dingen doen. Alleen ben ik bang dat het wel eens lang kan gaan duren en dat we er nog lang niet zijn. Welterusten

 5. Juist Elly, we maken er ’t beste van en die paar dagen ( 14) daar komen we wel doorheen, toch? Liefs vanuit La Cote Yvonne. Marion en Peter van Osselen

 6. Elly, ik ken je niet maar lees je verhalen al een tijdje. Je bent bijna een correspondent voor mij in Frankrijk. Boeiend geschreven, en ik geniet er van en zeker in deze onwezelijke tijden, Sterkte komende maanden want ik denk dat het toch wel tot juni zo blijft kijkende naar onze voorgaande landen en de aanstormende lente. Blij dat wij in Nederland nog redelijke bewegingsvrijheid hebben.
  Trouwens je trappen lopen moet je als positieve lichaamsbeweging zien en ik zou de stapeltjes zo klein mogelijk maken voor extra beweging, sterkte Daan

  1. Dank voor je compliment en ik zal proberen zo te blijven schrijven. Heb je je ook ingeschreven voor mijn blog of zie je het via facebook? Fijne dag.

 7. Het is altijd makkelijk om degenen die de maatregelen nemen af te kraken. Dit zijn geen beslissingen die zomaar genomen worden. Is de regering die beslist dat iedereen vastgebonden in een stoel thuis moet zitten dan de beste? Nee. Welke maatregelen de beste zijn moeten we nog maar zien. Voorlopig is het besmettingspercentage van de Nederland lager dan alle omringende landen. Het gaat niet alleen om de genomen maatregelen maar ook om het gezonde verstand en de discipline van de mensen zelf. Wat doe jij om niet besmet te raken? De wereld verbeteren begint nog altijd bij jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *