We zijn op Pinterest!

Wie het boek “Hello Honey, are you there?” heeft gelezen weet dat Elly een reis van vier maanden door Zuid Amerika heeft gemaakt. Van de start in Argentinië (de eerste twee weken met dochter Amber samen) tot Colombia. Zeven landen in totaal – en zo’n beetje alle bekende bezienswaardigheden in die landen – heeft zij bezocht en beleefd.

Op de website staan de blogs die zij schreef tijdens die reis. Daar zijn veel foto’s bij geplaatst. We zijn op dit moment bezig het blog – voor de vernieuwde website in wording – in een andere vorm te gieten en hij gaat gematcht worden met de hoofdstukken in het boek. Er zal veel aanvullende reisinformatie bij komen en veel aanvullend fotomateriaal.

Voor dat laatste zullen we vooral ook veel op Pinterest bij elkaar zoeken (aangevuld, later, met eigen fotomateriaal) en op Instagram. Met het Pinterest account hebben we vast een start gemaakt (er staan al bijna 1000 pins/afbeeldingen op, op dit moment!) dus er is nu al veel leuks te vinden en bekijken! Kom een kijkje nemen en volg het account. Vinden we leuk 😉

Uitleg over Pinterest

Voor wie niet weet wat Pinterest is en/of hoe het werkt, plaatsen we hieronder een korte gebruiksaanwijzing.

Link naar het Pinterest account vind je hier

Pinterest bekijken zonder inloggen

Wil je wel eens kijken op Pinterest maar maak je liever geen account aan, klik dan hier

Link naar de website in oude vorm

Link naar de website en de blogs in oude/huidige vorm en de start van de Zuid Amerika reis op 12 januari 2018

Die begint hier

Gebruiksaanwijzing Pinterest

Pinterest is opgezet als visuele zoekmachine maar wordt lang niet altijd als zodanig gebruikt. Het is wél de reden dat achter negen van de tien pins (want zo heten de afbeeldingen die je op Pinterest ziet en vindt) een website hangt. Maar heel veel mensen gebruikten Pinterest als een virtueel mood board; een verzameling afbeeldingen die ter inspiratie gelden.

Om op Pinterest te kunnen meedoen moet je eigenlijk een account aanmaken. Maar dat is te omzeilen. Ik zal onderaan een link plaatsen naar een site waar uitgelegd wordt hoe je dat kan doen. Maar als je zelf dus al een Pinterest account hebt dan kan je direct gaan kijken en eventueel zelfs onze pins re-pinnen.

Op Pinterest verzamel je dus afbeeldingen. Je kan ze op één grote hoop gooien maar het wordt pas écht interessant als je boards aanmaakt voor je verschillende verzamelingen.

Zo hebben wij voor heel veel verschillende locaties, plaatsen en bezienswaardigheden een eigen board gemaakt. Per board kan je eventueel nog secties maken.

Je verzamelt dus afbeeldingen (pins) die anderen geplaatst hebben door ze op je eigen boards te pinnen. Vervolgens kunnen mensen die jouw account vinden en/of volgen die pins ook weer op hun eigen boards zetten. Maar er worden natuurlijk ook veel nieuwe pins geplaatst en straks ook door ons, dus. En als het goed is worden díe pins (met links naar de nieuwe website, straks) ook weer opgepakt en op andere boards geplaatst. En dan gaat de boel rollen!

Help ons dus door nu een kijkje te nemen en pin naar hartenlust naar je eigen boards. Je kan ook opmerkingen onder een pin zetten. Houd er wel rekening mee dat de pins op dit moment nog niet van ons zijn (hoewel op onze boards) dus alles wat je zegt is tegen de originele uploader van desbetreffende pin.

Vragen? stel ze gerust, wij helpen je graag verder

We hopen dat het zo een beetje duidelijk is. Als er nog vragen zijn, stel ze dan gerust; we zullen ze zo goed mogelijk trachten te beantwoorden.

Geen account nodig via deze link

De link voor de website met uitleg over Pinterest gebruiken zonder account is deze: Help bij Pinterest

Of ga naar www.pinterest en maak een account aan (het is gratis!) en start je eigen verzameling (hoeft niet, mag wel).

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

4 comments

  1. Lieve Elly,

    Ik heb je boek gekocht bij onze Scheveningse boekhandel in de Keizerstraat. Voorjaar verleden jaar al. Heb het met veel plezier gelezen. Mijn complimenten!!
    Liefs, Marjan Blom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *