Alle smoesjes zijn op.

Het schrijven aan mijn boek is er de laatste tijd niet van gekomen. Wel heel veel bezig geweest met de randvoorwaarden. In ieder geval niet stilgezeten maar waar het toch om draait, meters maken om je boek af te krijgen, bleef achterwege.

Writers’s Block?

Had ik een Writer’s block? Nee volgens mij niet. Na mijn vakantie werd ik ziek. In ieder geval griep. Of was het erger? De huisarts nam het zekere voor het onzekere en behandelde me alsof het corona was. Zeker toen bekend werd dat op de boot waar we op hadden gecruised 77 mensen waren besmet en 3 waren overleden door het virus.

Iedere dag kwam er iemand aan huis om me te controleren maar gelukkig bleef het daarbij en zelf zou ik het achteraf toch afdoen als een goede griep.

Een hoop “gedoe”

Daarna gebeurde er nog van alles in mijn leventje. Ik kwam ten val en wat ongelukkig op mijn rechterhand terecht. Niet bevorderlijk als je rechtshandig bent en die hand toch ook nodig hebt om te schrijven. Oké, ik leerde inspreken en ik moet eerlijk zeggen daar ben ik inmiddels helemaal fan van. Ik typ weinig meer maar denken en typen gaat me toch beter af dan denken en inspreken. Daar kwam nog bij dat mijn ogen niet doen wat ik graag wil, namelijk scherp zien op leesafstand en tel uit je winst. Ook daar wordt aan gewerkt maar niet nu. De ingreep is niet zo urgent dat het opweegt tegen het besmettingsgevaar in een ziekenhuis. Dan komen er de nodige vakanties tussen en in goed overleg is besloten om de ingreep pas de eerste week van oktober te laten plaatsvinden.

Kom op nou van Driel !

Alles bij elkaar wel allemaal ‘uitvluchten’ om toch niet dagelijks mijn geplande aantal woorden te maken.

Maar er was nog iets. In mijn boek vertel ik hoe ik met een bepaalde organisatie heb samengewerkt en… ik heb een geheimhoudingsclausule getekend. Dus worstel ik enorm met wat ik schrijf en vooral hoe ik dat schrijf. Eind vorig jaar heb ik nog maar eens gevraagd wat ik wel mag schrijven en wat niet. Twee keer een reminder gestuurd en netjes een reactie gekregen: ‘Our office staff will process your request and get back to you as soon as possible’. Maar ja, daar koop ik natuurlijk niets voor. Inmiddels ook al bedacht om het anders te gaan omschrijven maar… dat hoeft niet! Zojuist te horen gekregen dat ik, met uitzondering van een paar concreet aangegeven gebeurtenissen, alles mag gebruiken.

Me Happy! Nu heb ik ook geen enkele smoes meer om niet verder te gaan met schrijven/inspreken. Heb er zin in!

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

12 comments

  1. Ik vind je een doorzetter hoor! Met al die tegenvallers, coronacrisis en die val verbaast het me niet dat je concentratie even weg is!
    Het komt wel goed, ontspan, je gaat het echt weer leuk vinden.
    Heb je een deadline…?

      1. Nou, hop dan kanjer ! Aan de slag en laat ons ’n poepie ruiken ! Ik heb er alle vertrouwen in en ’t resultaat zal er ook naar zijn. Veel liefs van ons vanuit La Cote Yvonne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *