Fès-Midelt-Erfoud

Vandaag een dag die in het teken staat van reizen. We gaan naar de rand van de woestijn. Het landschap is heel wisselend van bossen met cederbomen tot kale dorre vlaktes. In Ifrane, ook wel Klein Zwitserland genoemd door zijn ligging en dure huizen, stoppen we en moet er een foto worden gemaakt van stuk rots dat een leeuw voorstelt. Rachid heeft weer een discussie met een geüniformeerd persoon. Daar is hij een meester in.
Berberapen

Onderweg zien we de berberapen, die we natuurlijk moeten voeren.

Heel veel berbertenten waar complete families in wonen. Die zijn echt mooi maar ik kan me niet voorstellen dat ze in de winter comfortabel zijn. Dan kan de temperatuur wel dalen tot -15. Stoppen langs de weg om kruiden te kopen en verder is het veel rijden deze dag.
Lunchen in een schitterende kasba in Midelt en rijden weer verder. Het weer is heiig en vooral drukkend. In de bergen zou Rachid van mij een beetje rustiger mogen rijden. Langs de kant van de weg staan vaak vrouwen met kleine kinderen die hun hand ophouden. Dat bedelen zie je ook wel in de grote steden maar niet zoveel als hier op het platteland.
We rijden door de plaats Erchidia en alles, althans het gedeelte dat wij zien, ziet er vrij nieuw uit. Dit is de hoofdstad van de regio. Aan het begin staat een heel mooie moskee.
Erfoud
We stoppen vandaag in Erfoud, de grootste oase aan de rand van de Sahara. De eerste indruk is dat er veel armoede is. De huizen zijn vervallen. Het is een Arabische stad en de vrouwen zijn helemaal gesluierd en het is de geboortestreek van onze gids. Hij dropt ons in het hotel en gaat dan uiteraard naar zijn ouders.
We hebben gezwommen en samen met de chauffeur gedineerd.

Op tijd naar bed want we moeten ontzettend vroeg op.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *