Marrakech

Voor het eerst in deze vakantie hebben we een vrouwelijke gids. Ze is heel erg rustig en probeert ons zoveel mogelijk van het mooie aan de voet van de Hoge Atlas gelegen Marrakech te vertellen.

De stad heeft vele bijnamen zoals de Rode Stad of de Parel van het Zuiden. We lopen als eerste langs de in Spaans-Moorse gebouwde Koutoubia moskee met haar 70 meter hoge minaret, het herkenningspunt van de stad.

El Bahia Paleis

Daarna bezoeken we het mooie El Bahia paleis met haar prachtige tuin en mooie wanden en vooral schitterende plafonds.

Daarna hebben we de tuinen van Menara bezocht met het grote waterbassin

Méchouar Kasba

en gaan we naar de Méchouar Kasba met zijn vele graven van diverse sultans.

Camemi laat haar hand beschilderen met henna, een cadeautje van de reisleider voor haar. Ziet er het leukst uit als de korstjes er ook nog op zitten.

Jamaa El Fna plein

We besluiten naar het Jamaa El Fna plein te gaan en daar wat te eten. Nemen afscheid van de gids en lopen nog even over het plein. Vreemd dat hier vanavond allemaal eettentjes schijnen te staan.

Dat gaan we morgenavond nog even bekijken. Vanavond moeten we vroeg naar bed want morgenochtend is het weer heel vroeg dat we op moeten staan.

Terug in het hotel ga ik wat rusten en Camemi duikt het zwembad in. Maak eens een lijstje van alle dingen die niet kloppen in het hotel. Vreemd de eerste keer dat we hier waren hadden we een schitterende kamer waar niets op aan de merken viel maar nu is het echt knudde.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *