Quarzazate-Ait Benhaddou-Marrakech

Na een slechte nacht, waarschijnlijk door de vermoeidheid van gisteren maar ook door het eten dat er vannacht aan alle kanten uitkwam, een beetje brak de dag begonnen. We besluiten de eerste Kasba te laten voor wat het is en rijden gelijk naar de Atlas Studio’s. Hier zijn heel veel films opgenomen zoals Cleopatra, Indiana Jones, The games of Thrones en vooral niet te vergeten Lawrence of Arabia om er maar een paar te nemen. Grappig maar dat was het dan ook.

De Ait Benhaddou Kasbah

De Ait Benhaddou Kasbah is veel interessanter. We lopen door de drooggevallen rivier naar de overkant waar het oude gedeelte is. Jaren geleden was dit gedeelte helemaal verlaten maar nadat het op de Unesco lijst is geplaatst is er geld vrijgekomen en zijn oude inwoners weer teruggekomen. Met geld dat ze uit een fonds hebben gekregen knappen ze een oude woning op en slijten daar nu hun oude dag. Een van de huizen mogen we na wat praten met de bewoner bezoeken.

Interessant. Het is inmiddels weer bloedheet geworden en kruipen de airco auto in om via het Atlasgebergte naar Marrakech te rijden.

Een behoorlijk bochtige weg door het Atlasgebergte

Vooral niet letten op het rijden op deze smalle bergweggetjes want dan heb je de neiging om uit te stappen. We zien ook nog hoe ze hier een paard vervoeren. Ik weet niet of dat nu wel zo comfortabel is. De route is heel mooi. Camemi zit voorin. Ze heeft last van wagenziekte.

We rijden direct, met uitzondering van enkele korte pauzes, naar het hotel. Camemi gaat nog zwemmen maar ik pak mijn rust.

Spektakel met paarden door de Berbers

’s Avonds gaan we naar een optreden met diner van o.a. paarden en veel muzikanten. We nodigen de chauffeur en de reisleider uit om ons te vergezellen. Eerst weten ze niet zo goed wat ze er mee aan moeten maar uiteindelijk accepteren ze het aanbod.

Was een leuke avond maar om het nu echt een spektakel te noemen gaat me toch wat te ver. Moe maar voldaan rijden we rond middernacht weer terug naar het hotel. We bereiken een beetje het verzadigingspunt van deze vakantie.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *